Ga verder naar de inhoud

Social Grow Sessions

Hoe maken we van mantelzorg een evidentie? Hoe kunnen we mantelzorg beter integreren in het leven? Hoe kan een nieuw systeem rond mantelzorg eruit zien? Johnson & Johnson, de Sociale InnovatieFabriek en Kennisland gingen aan de slag met 19 Belgische en Nederlandse sociaal innovatoren en sociaal ondernemers.

De uitdagingen in de mantelzorg zijn complex. Een vergrijzende bevolking, vermaatschappelijking van de zorg, moderne invulling van zorgnoden, het vergroten van de draagkracht van mantelzorgers, een betere afstemming tussen informele en formele zorg ... De ambities zijn groot en dagen ons systeem uit. Hoe kunnen we een samenleving organiseren waar we meer voor elkaar kunnen zorgen? Waar mantelzorgers de juiste waardering en ondersteuning krijgen? Waar ze zich optimaal gesteund voelen vanuit hun persoonlijke en professionele omgeving?

De Social Grow Sessions ondersteunt innovatieve oplossingen voor de mantelzorg om systemische verandering op gang te brengen. Het traject is een initiatief van Johnson & Johnson Family of Companies in Benelux, in samenwerking met de Sociale InnovatieFabriek en Kennisland.

Coverfoto LI groep

Ontdek de publicatie 'Naar een nieuwe mantelzorg'

Meer dan een jaar gingen we samen met de sociaal innovatoren en sociaal ondernemers aan de slag. Vandaag zijn onze gezamenlijke aanbevelingen klaar. Hoe maken we van mantelzorg een dans, in plaats van een uitputtende strijd? IOntdek hoe jij kan bijdragen aan het nieuwe systeem rond mantelzorg.