Ga verder naar de inhoud

De Boekenclub bespreekt: Omarm de chaos

19 september 2023 12:30-13:30
Online

De beste boeken en auteurs ontdekken doe je bij de gloednieuwe Boekenclub van de Sociale InnovatieFabriek! We vliegen erin met een knaller en duiken samen in de klassieker Omarm de chaos van Jan Rotmans & Mischa Verheijden.


Lees met ons mee!

Collega Kathleen geniet intens van de ontmoetingen met haar geliefde boekenclub die ze 10 jaar geleden startte met enkele buurvrouwen. Alleen blijkt haar leeshonger nóg groter. Dus start ze nog een leesclub op, voor sociaal innovatoren en veranderaars. Eén waar je tussendoor volop mag filosoferen en breed denken. Eén om tijdens de lunchpauze te ontsnappen aan de waan van de dag. Eén om elkaar te inspireren, te enthousiasmeren en in beweging te zetten. Jij leest en babbelt toch ook mee? De inschrijvingen zijn afgesloten.

Omarm de chaos leesclub SIF

Eerste boek op het menu: Omarm de chaos (Jan Rotmans & Mischa Verheijden)

We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid: COVID, klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit... Na het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties kan niemand meer wegkijken. De natuur is onze levensader. Vernietigen we die bron, dan vernietigen we uiteindelijk ook onszelf.

Hoogleraar Transitiekunde & Duurzaamheid Jan Rotmans en journalist Mischa Verheijden nemen je in het indringende boek Omarm de chaos mee in de manier waarop ze zelf naar de wereld in transitie kijken. Het boek biedt inzicht en overzicht, schetst een hoopvol perspectief en geeft handvatten om zelf in beweging te komen. Omarm de chaos brengt het grote verhaal terug naar het menselijke niveau. Wij kunnen de wereld nog redden en uiteindelijk ook onszelf.

3 virtuele lunchsessies en 1 livesessie met co-auteur Mischa Verheijden

Voor dit eerste boek zien we elkaar 3 keer online om de inhoud te bespreken en samen te filosoferen over de thematiek. Tussendoor heb je tijd om het boek op je eigen tempo te lezen.

  • 1ste online bijeenkomst: 19 september '23 (12u30 - 13u30)
    We maken kennis met elkaar en het boek 'Omarm de chaos', waarin we ons de komende maanden zullen verdiepen.
  • 2de online bijeenkomst: 24 oktober '23 (12u30 - 13u30)
    We bespreken het eerste deel van het boek.
  • 3de online bijeenkomst: 22 november '23 (12u30 - 13u30)
    We bespreken het tweede deel van het boek.

Op 5 december organiseren we inspiratiemoment rond 'de kracht van chaos'.
Tijdens deze live bijeenkomst zal er ook een Q&A zijn met met co-auteur Mischa Verheijden. De activiteit is open voor iedereen. Meer info over het event volgt nog.


De inschrijvingen zijn afgesloten