Ga verder naar de inhoud

Community

In jouw groeipad is het contact met andere sociaal innovatoren en sociaal ondernemers erg waardevol. Daarom organiseren we heel wat community-activiteiten, die draaien rond peer leren, uitwisseling, samenwerking en ontwikkeling van innovatie.

Bij de uitbouw van je sociaal innovatieve project kom je voor een pak uitdagingen te staan. Vaak zijn dat thema's waar andere sociaal innovatoren of ondernemers al verder in staan of expertise in hebben. Omdat we bij de Sociale InnovatieFabriek geloven in gedeelde intelligentie, brengen we mensen bij elkaar om te leren van elkaar. We faciliteren uitwisseling - zowel online als offline - via workshops, inspiratiesessies, groepstrajecten, peertables, praktijksafari's en andere community-activiteiten.

Trajecten overview

Groepstrajecten

In onze thematische trajecten ga je voor een langere tijd aan de slag met een vaste groep sociaal innovatoren en/of sociaal ondernemers. Je leert er bij van deelnemers uit dezelfde levensfase (bv. starters of groeiers), sector (bv. sport of welzijnswerk) of met dezelfde thematische insteek (bv. mantelzorg of intrapreneurship). Dit zijn onze trajecten voor het najaar 2024:

  • Impact Start-Up Club: voor startende innovatoren.
  • Scalers Club: voor concepten in de schalingsfase
  • I Sea Idea I Do: jongerentraject van Koningin Mathildefonds
  • Impact Track: testpoule voor een nieuwe online impacttool
  • Internationaal schalen: schalen over de grenzen heen
  • Social Intrapreneurship coach: we trainen jou om je collega's te coachen rond maatschappelijke innovatie
Zaaltje vol matchmaking
Zaaltje vol matchmaking - Frank Toussaint

Acceleratiemomenten

Groepstrajecten sluiten vaak af met een acceleratiemoment. Elke innovator pitcht zijn/haar concept en na de pitches begint het matchmaken. Tientallen innovatoren geven de innovatoren tijdens korte 1-op-1-gesprekken advies rond financiering, communicatie, locaties, netwerking en andere noden.

Accelaratiemomenten bewijzen hoe genereus delen iedereen vooruit helpt. Zowel de innovator - die met bakken nuttig advies naar huis keert - als de expert/kansengever, die weer mee is met wat er allemaal leeft en écht maatschappelijke meerwaarde kan bieden. Ook tussen de kansengevers onderling horen we vaak zinderende conversaties.

Congres sociale innovatiefabriek

Jaarlijks netwerkcongres

Tijdens ons jaarlijkse netwerkcongres dompelen we sociaal innovatoren, investeerders, medewerkers van lokale besturen... onder in tal van (nieuwe) thema's. We inspireren je met sociale innovaties en connecteren je met (andere) sociaal ondernemers. Samen schudden we de verandering in gang.

System Shakers 2024

Verzeker je plekje op System Shakers 2024 op 14 november in het wintercircus in Gent. Nog tot 1 september kan je genieten van het early bird tarief aan 90 euro.

IDG hub Vlaanderen 2

IDG Hub Vlaanderen

Wereldwijd wordt de ernst van de klimaatcrisis gedeeld. En hoewel er een stevig draagvlak is voor de nood aan transitie (met de Social Development Goals als wegwijzer) verlopen de veranderingen moeilijk en langzaam. Het inzicht dat we om veranderingen in de externe wereld waar te maken, ook innerlijk moeten groeien, vindt ingang.' Vanuit die filosofie lanceerde men in 2022 de internationale Inner Development Goals (IDGs).

De Sociale InnovatieFabriek gaf in september 2022 mee de aanzet om een lokale IDG-hub in Vlaanderen op te starten.