Ga verder naar de inhoud

Blikopener: kennisdeling door hogescholen

Thema: Impact, Innovatie, Partnerschappen, Governance, Marketing, Stakeholders
Doelgroep: Ik heb een idee, Ik wil starten, Ik wil mijn project uitbouwen, Ik wil mijn impact schalen, Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Dienstverlening

Meer dan 2000 onderzoekers van de Vlaamse hogescholen verrichten dagelijks praktijkgericht onderzoek. Via Blikopener stellen ze hun opgebouwde kennis en expertise ter beschikking. Ze helpen je verder bij de speurtocht naar oplossingen van praktijkgerichte problemen of vraagstellingen.

Blikopener logo


Heel wat social profit organisaties en KMO's zoeken kennis of ondersteuning voor innovatie. Lang was onduidelijk welke kennis en expertise de hogescholen voorhanden hadden, noch hoe kmo’s en social profit organisaties met hen zouden kunnen samenwerken. Als antwoord daarop werd in 2019 Blikopener opgericht, met de financiële steun van VLAIO.

Leen kennis van experten

Heb je vragen over energie, circulaire economie, e-commerce, zorg en welzijn, digitalisering of andere thema’s? Dan kan je die via Blikopener stellen aan experten van de hogescholen. Blikopener is er om organisaties te sensibiliseren op vlak van innovatie, om advies te geven en om - als het zover komt - projecten uit te werken. Het filmpje onderaan deze pagina toont hoe het werkt.

Gerelateerde kennisartikels

SIF whitepaper international scaling

Gids voor internationaal schalen van sociale innovatie

Jouw sociale innovatie schalen naar het buitenland? Zo begin je eraan! Onze (gratis) gids International scaling of social innovation geeft je massa's tips, tricks en inzichten van ervaringsdeskundigen.

Sia socials

Sociale Innovatie Atelier

Met deze website helpen we prestarters om hun idee voor een betere samenleving scherper te zetten. 8 modules leiden je van vaag idee naar een reëel concept dat je kan uittesten op een doelpubliek.

Impact Track infosessie

Impact Track

Gebruiksvriendelijke impacttool waarmee je real-time impactdata van jouw project of organisatie kan meten, beheren, evalueren én communiceren.