Ga verder naar de inhoud

Sociaal investeren met impact

Thema: Impact, Financiering
Doelgroep: Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Publicatie

Weet jij of je je geld op de juiste manier en in de juiste projecten investeert? In deze publicatie van de Sociale InnovatieFabriek krijg je tips en inspiratie om jouw middelen impactvoller in te zetten voor maatschappelijke verandering.

MET IMPACT ebook


Als stichting, financier of ondersteuner zet je zelf projecten op. Of je investeert in sociale organisaties die een positieve maatschappelijke impact hebben. Vaak vraag je jezelf af of je wel goed bezig bent.

  • Maak mijn inspanning het verschil?
  • Hoe kan mijn werk impactvoller worden?
  • Investeer ik wel vanuit de juiste waarden en drijfveren?
  • Hoe kan ik mijn impact benoemen, meten en vergroten?

Om op die vragen te antwoorden, maakte de Sociale InnovatieFabriek in 2020 een lijvig e-book van maar liefst 110 pagina's, met werkschema's, praktijkverhalen en ander nuttige informatie rond impactvol investeren.

Werkbladen en goede prakijkverhalen

Aan de hand van de verschillende werkbladen rond investeringsstrategie, investeringslogica, impactmeting en impactevaluatie stel je jouw eigen manier van werken op. Ontdek ook hoe het eraan toe gaat bij Be Planet, SoCrowd, Cera, Kom op tegen Kanker, ToolBox, P&V Stichting, VLIR-UOS, Buurtsport, ESF, Solifin, Growfunding en de Nationale Loterij.

De gids kwam tot stand na een praktijkonderzoek in een lerend netwerk van sociaal investeerders. Met dank aan onze partners VLAIO, Cera en de Nationale Loterij.

Gerelateerde kennisartikels

SIF whitepaper international scaling

Gids voor internationaal schalen van sociale innovatie

Jouw sociale innovatie schalen naar het buitenland? Zo begin je eraan! Onze (gratis) gids International scaling of social innovation geeft je massa's tips, tricks en inzichten van ervaringsdeskundigen.

Sia socials

Sociale Innovatie Atelier

Met deze website helpen we prestarters om hun idee voor een betere samenleving scherper te zetten. 8 modules leiden je van vaag idee naar een reëel concept dat je kan uittesten op een doelpubliek.

Impact Track infosessie

Impact Track

Gebruiksvriendelijke impacttool waarmee je real-time impactdata van jouw project of organisatie kan meten, beheren, evalueren én communiceren.