Ga verder naar de inhoud

Investeren met impact

Thema: Impact, Financiering
Doelgroep: Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Publicatie

Weet jij of je je geld op de juiste manier en in de juiste projecten investeert? In deze publicatie van de Sociale InnovatieFabriek leer je hoe je je middelen impactvoller kan inzetten voor maatschappelijke verandering.

MET IMPACT ebook

Als stichting, financier of ondersteuner zet je zelf projecten op of investeer je in sociale organisaties die een positieve maatschappelijke impact hebben. Ben je goed bezig? Maakt jouw inspanning het verschil? Hoe kan jouw werk impactvoller? Investeer je vanuit de juiste waarden en drijfveren? Hoe kan je je impact benoemen, meten en vergroten?

De gids kwam tot stand na een praktijkonderzoek in een lerend netwerk van sociaal investeerders. Ontdek de verhalen van Be Planet, SoCrowd, Cera, Kom op tegen Kanker, ToolBox, P&V Stichting, VLIR-UOS, Buurtsport, ESF, Solifin, Growfunding en de Nationale Loterij.

Met dank aan onze partners VLAIO, Cera en de Nationale Loterij!

Vul je eigen canvas in

Aan de hand van de verschillende werkbladen en voorbeeldverhalen stel je je eigen manier van werken op.

Je vindt deze canvassen in de gids:

  • Investeringsstrategie
  • Investeringslogica
  • Plan van aanpak impactmeting
  • Evalueren met impact

Laat je inspireren en informeren in dit lijvige e-book van maar liefst 110 pagina's, dat de Sociale InnovatieFabriek maakte. Het is een praktische gids met werkschema's, verhalen uit de praktijk en meer.

Gerelateerde kennisartikels

Impact Track infosessie

Impact Track

Een gebruiksvriendelijke impacttool waarmee je real-time impactdata van jouw project of organisatie kan meten en evalueren.

Leaving a legacy horizontaal

Leaving a legacy

Welke stempel wil jij op de wereld drukken? Dit boek, en het Legacy Canvas, helpen je om je impact te schalen.

My Social Startup

My Social Startup

Een gratis online platform boordevol boeiend materiaal voor startende sociaal ondernemers en mensen met een innovatief ondernemingsidee.