Ga verder naar de inhoud

Naar een nieuwe mantelzorg

Thema: Impact, Innovatie, Stakeholders
Doelgroep: Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Publicatie

Mantelzorg bieden... vroeg of laat overkomt het ons allemaal. Alleen botsen mantelzorgers vandaag op heel wat moeilijkheden, van administratieve kluwens tot een gebrek aan erkenning of een uitdagende combinatie met werk en studie. Deze whitepaper toont hoe mantelzorg er in de toekomst kan uitzien.

Naar een nieuwe mantelzorg cover


Mantelzorg moet in de toekomst onderdeel zijn van het dagelijkse leven. Op school, in de vrije tijd, op de werkvloer, als ondernemer. Maar dat lukt pas als alle actoren van het systeem meewerken: de mantelzorgorganisaties, de zorg- en welzijnssector, overheden, werkgevers, kennisinstellingen, financiers, ondernemers...

Tijdens de Social Grow Sessions van 2021 gingen tien Belgische en negen Nederlandse sociaal innovatoren en sociaal ondernemers de uitdaging aan. Met stakeholders identificeerden ze de knelpunten in het huidige mantelzorgsysteem. Daarna gingen ze een jaar aan de slag om alternatieven en oplossingen te formuleren.

In de whitepaper Naar een nieuwe mantelzorg bundelen ze hun gezamenlijke aanbevelingen. Ze kregen daarbij ondersteuning van Johnson & Johnson, de Sociale InnovatieFabriek en Kennisland.

Gerelateerde kennisartikels

SIF whitepaper international scaling

Gids voor internationaal schalen van sociale innovatie

Jouw sociale innovatie schalen naar het buitenland? Zo begin je eraan! Onze (gratis) gids International scaling of social innovation geeft je massa's tips, tricks en inzichten van ervaringsdeskundigen.

Sia socials

Sociale Innovatie Atelier

Met deze website helpen we prestarters om hun idee voor een betere samenleving scherper te zetten. 8 modules leiden je van vaag idee naar een reëel concept dat je kan uittesten op een doelpubliek.

Impact Track infosessie

Impact Track

Gebruiksvriendelijke impacttool waarmee je real-time impactdata van jouw project of organisatie kan meten, beheren, evalueren én communiceren.