Ga verder naar de inhoud

Team

Meet the team: directeur Kaat, impactexpert Tomas, duivel-doet-al Karen, starterscoach Ali, doorvrager Kathleen, communicatiecreativo An en systeemdenker Caroline.

Kaat Peeters is een impactzoeker, scaling expert en auteur over sociaal ondernemerschap. Ze stond in 2013 mee aan de wieg van de Sociale InnovatieFabriek en kwam na een pauze van drie jaar terug als directeur van de organisatie. Voorheen was ze actief in de cultuursector, bij de overheid, bij Konekt en werkte ze als coördinator van het Research Center for Sustainable Organizations (HOGENT)

Volg Kaat op LinkedIn

Als impact-expert is Tomas de high impact man van de Sociale InnovatieFabriek. Hij stond mee aan de wieg van Impact Wizard, een online tool waarmee organisaties hun maatschappelijke impact kunnen meten en monitoren. Vandaag werkt hij onder andere aan een competentiecentrum rond sociale innovatie. Hij beantwoordt met veel plezier allerlei vragen van sociaal innovatoren en sociaal ondernemers rond impact, financieringsmix en schaalscenario’s.

Caroline is al sinds de start van de Sociale InnnovatieFabriek actief bij de organisatie. Sociaal ondernemerschap en impactgedreven businessmodellen zijn haar ding, net als Social Impact Bonds en systeemverandering. Op dit moment leeft ze zich helemaal uit in de opbouw van een competentiecentrum rond sociale innovatie. Caroline is ook gastspreker rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap voor diverse kennisinstellingen en middenveldorganisaties.

Karen kent het ecosysteem rond sociale innovatie en ondernemerschap op haar duimpje. Ze is perfect op de hoogte van wat er leeft in het netwerk. Ze is een echte ideeënfontein en geeft je in geen tijd heel wat tips om je vooruit te helpen. Haar expertise ligt in communicatie, netwerksamenwerkingen en community building. Ze heeft een groot netwerk van innovatoren en kansengevers.

Kathleen heeft een groot hart voor de community van sociaal innovatoren en sociaal ondernemers. Ze houdt ervan om processen te faciliteren, zowel één op één als in groep, en ze voelt als geen ander aan wat een groep nodig heeft. Ze ontwikkelde en organiseerde trajecten als Social SportUp, Social Enterprises Act For Climate Belgium – South Africa, ... en geeft workshops rond stakeholder engagement, co-creatie en pitching.

Duidelijkheid scheppen in moeilijke materie, mensen inspireren of doen lachen... daarvan gaan haar ogen twinkelen. Met een verleden als journalist zoekt An steeds naar de nieuwswaarde achter een boodschap, om de pers vervolgens warm te maken voor sociale innovaties. Praktijken rond circulaire economie hebben stiekem een streepje voor. An zette zelf mee initiatieven als Repair Café, Op Wielekes en Babytheek op de kaart in Vlaanderen.

Na zijn studies Idea & Innovation Management werkte Ali als community builder & innovation business coach. Met die ervaring op zak sleutelt hij aan een online learning platform dat onze pre-starters & starters helpt om hun innovatieve ideeën met sociale impact te concretiseren. Daarnaast kun je Ali ook aanspreken voor andere ondersteuning, zodat jouw idee vooruit wordt geholpen.