Ga verder naar de inhoud

Team

Meet the team: directeur Kaat, impactexpert Tomas, systeemdenker Caroline, duivel-doet-al Karen Hiergens, doorvrager Kathleen, communicatiestrateeg Dorien, in-orde-brenger Karen Peirens, 'user-first' denker Ravi en sterktearchitect Katrien.

Kaat Peeters is een impactzoeker, scaling expert en auteur over sociaal ondernemerschap. Ze stond in 2013 mee aan de wieg van de Sociale InnovatieFabriek en kwam na een pauze van drie jaar terug als directeur van de organisatie. Voorheen was ze actief in de cultuursector, bij de overheid, bij Konekt en werkte ze als coördinator van het Research Center for Sustainable Organizations (HOGENT)

Als impact-expert is Tomas de high impact man van de Sociale InnovatieFabriek. Hij stond mee aan de wieg van Impact Wizard, een online tool waarmee organisaties hun maatschappelijke impact kunnen meten en monitoren. Vandaag werkt hij onder andere aan een competentiecentrum rond sociale innovatie. Hij beantwoordt met veel plezier allerlei vragen van sociaal innovatoren en sociaal ondernemers rond impact, financieringsmix en schaalscenario’s.

Caroline is al sinds de start van de Sociale InnnovatieFabriek actief bij de organisatie. Sociaal ondernemerschap en impactgedreven businessmodellen zijn haar ding, net als Social Impact Bonds en systeemverandering. Op dit moment leeft ze zich helemaal uit in de opbouw van een competentiecentrum rond sociale innovatie. Caroline is ook gastspreker rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap voor diverse kennisinstellingen en middenveldorganisaties.

Karen kent het ecosysteem rond sociale innovatie en ondernemerschap op haar duimpje. Ze is perfect op de hoogte van wat er leeft in het netwerk. Ze is een echte ideeënfontein en geeft je in geen tijd heel wat tips om je vooruit te helpen. Haar expertise ligt in communicatie, netwerksamenwerkingen en community building. Ze heeft een groot netwerk van innovatoren en kansengevers.

Kathleen heeft een groot hart voor de community van sociaal innovatoren en sociaal ondernemers. Ze houdt ervan om processen te faciliteren, zowel één op één als in groep, en ze voelt als geen ander aan wat een groep nodig heeft. Ze ontwikkelde en organiseerde trajecten als Social SportUp, Social Enterprises Act For Climate Belgium – South Africa, ... en geeft workshops rond stakeholder engagement, co-creatie en pitching.

Afbeelding Dorien Verhavert

Dorien Verhavert

Communicatiemanager

Dorien is een communicatieprofessional in hart en nieren. Websites bedenken, vullen en optimaliseren? Check! Publicatie of magazine maken? Go! Tanden zetten in een campagne? Oh yeah! Ze werkt graag impactgericht en houdt van strategische communicatie. Ook mensen verbinden via communicatie is haar ding. Als geboren netwerker zit ze bij de Sociale InnovatieFabriek op haar plaats. Ze wil haar ervaring dan ook maar wat graag inzetten voor pioniers die het systeem uitdagen. Als klimaatcoach zet ze haar coachingskills in om mensen te trainen in het voeren van klimaatgesprekken. Dus projecten die zich inzetten voor een duurzamere wereld hebben net dat streepje voor bij haar.

Afbeelding Karen Peirens

Karen Peirens

Office -en eventmanager

Karen is onze ondernemende office- en eventmanager die graag structuur brengt en een scherp oog voor detail heeft. Ze weet van aanpakken en zet al eens graag een evenement op. Ze brengt rust in de beweeglijke fabriek en volgt alles nauwkeurig op. Als 'happymanager' van de organisatie, zorgt ze voor feestelijke noten en zorgzame schouderklopjes. Onze rots in de branding!

Ravi brengt de wereld bij ons binnen. Met ervaringen in Brazilië, Italië en Kenia leidt hij projecten gespecialiseerd in innovatie en design. Hij denkt 'user-first' en zet daarom het belang van sociaal innovatoren en ondernemers altijd op de eerste plaats. Ravi staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en optimisme, gericht op het verbeteren van het menselijk welzijn. Hij adviseert jou over creatieve processen, user journeys en denkt mee na over jouw maatschappelijke impact.

Katrien is een nieuwfreak pur sang die instant happy wordt wanneer ze samen met anderen out of the box oplossingen kan bedenken. Ze geniet ervan om door te vragen en een uitdaging op tijd en stond te laten groeien. De voorbije jaren stond ze aan de wieg van verschillende innovatieve praktijken en zocht ze mee naar een antwoord op maatschappelijke uitdagingen. Als orthopedagoog werkte ze de eerste 16 jaar van haar carrière met mensen met een beperking. Geloof in wat goed gaat was de rode draad. Als loopbaancoach in bijberoep zet ze haar coachingsskills graag in voor sociaal ondernemers/innovatoren, zowel op individueel als groepsniveau.