Ga verder naar de inhoud

De kracht van chaos

05 december 2023 09:30-12:30
Muntpunt Brussel
35

Dit najaar lazen we met een online boekenclub het boek ‘Omarm de Chaos’. Op 5 december nodigen we co-auteur Mischa Verheijden uit om in intieme setting verder in dit thema te duiken. Las je het boek en ben je op zoek naar verdere uitdieping of verbinding hierrond? Of ben je gewoon benieuwd om uit te wisselen rond de chaos en crisis rond ons, en hoe jij daar in jouw werk en leven mee om kan gaan? Dan nodigen we je graag uit op deze interactieve ochtend.

Kracht van chaos

De wereldwijde actualiteit weerspiegelt de algehele onrust in de wereld. Het lijkt alsof we in een permanente polycrisis zitten. Die onrust in de wereld weerspiegelt de onrust in onszelf. Het boek Omarm de Chaos beschrijft uitgebreid alle transities die gaande zijn: van landbouw en zorg tot circulair en economie. Allemaal mooi op zichzelf. Allemaal samen vragen deze transities - vraagt deze chaostijd - zoals het boek beschrijft om een nieuw, groot verhaal.

Hoe systemen openbloeien en vastlopen

Welk verhaal? Je hoort er deze ochtend meer over tijdens een innerlijke reis door het thema chaos met de voorstelling 'De illusie van machteloosheid' van Elke Leyman, met wie Mischa het boek 'Disrupt Jezelf' schreef. Je krijgt inzichten over hoe soms eeuwenoude verhalen ons in deze chaos hebben gestort en hoe die verhalen ons eigen leven en handelen beïnvloeden.

We luisteren ook naar jou. Je ervaart bij deze samenkomst ook aan den lijve hoe een systeem openbloeit en hoe het vastloopt en uitdooft. Afsluitend met een korte film ga je naar huis met het besef voor welk belangrijk en groot nieuw verhaal jij en wij allemaal in deze chaostijd geboren zijn.

Omarm de chaos leesclub SIF

Praktische info

Wanneer
dinsdag 5 december 2023
9:15: onthaal
9:30 – 12:30: event

Waar
Muntpunt, Zaal Mallemunt
Munt 6, 1000 Brussel

Prijs
35 euro

Schrijf je in

Jouw gegevens