Ga verder naar de inhoud

FAQ Impact Track

Wat zijn de voordelen van Impact Track? Waarom werken met een jaarabonnement? Hoe kan je als abonnee korting krijgen? Op deze pagina verzamelen we de veel gestelde vragen rond de online tool Impact Track.

Impact Track infosessie december

Impact Track, wat is dat eigenlijk?

 • Impact Track is een online tool waarmee je jouw impact kan meten, beheren en communiceren. Het is nuttig voor organisaties en ondernemingen die al een idee hebben van hun maatschappelijke impact, theory of change… Maar evengoed voor sociaal investeerders, filantropen en overheden die zicht willen krijgen op de impact van hun grants, investeringen, subsidies…
 • Met Impact Track maak je al doende een webpagina van jouw organisatie/project met real-time impactdata. Lees meer over het ontstaan en doel van Impact Track.

Wat zijn de voordelen van Impact Track?

 • Wanneer je Impact Track goed gebruikt, rendeert de tool op verschillende vlakken: efficiënte en impactgerichte dataverzameling, impactmanagement, fundraising, rapportering, communicatie...

Welke types dataverzameling kan ik uitvoeren?

 • Impact Track biedt verschillende mogelijkheden om impactdata te verzamelen. Via de survey-toolkit kun je verschillende soorten dataverzamelingen opzetten: surveys, tests en schalen, interviews, observaties… Je kan ook zelf handmatig gegevens invoeren voor de indicatoren die gelinkt zijn aan jouw theory of change.

Hebben jullie een demo van hoe de online tool werkt?

 • Deze presentatie geeft stap-voor-stap informatie voor sociale ondernemingen, projecten & sociale organisaties met een goed afgebakend aanbod.
 • Deze presentatie geeft stap-voor-stap informatie voor overheden, impact investeerders, koepelorganisaties, filantropie & projectorganisaties.

Kan ik een trial account van Impact Track aanvragen?

 • Nee. Het gebruik van de tool vraagt namelijk een langduriger engagement dan enkele weken. Je kunt dat niet snel-snel uittesten. Daarom informeren we jou zo goed mogelijk vóór aankoop van een account. Zo weet je waaraan je begint en op welke manier je de tool zinvol leert en blijft gebruiken.

Waarom kost een abonnement 1000€ per jaar?

 • Een jaarabonnement op het gebruik van Impact Track én de bijhorende 4-delige opleiding kosten 1000 euro in totaal (excl. btw).
 • In die 1000 € zitten allerlei kosten verrekend. De voornaamste is die van het slimme development. Experten en in-house developers van Impact Track zorgen ervoor dat de tool voortdurend verbetert, zodat jij er snel en zelfstandig mee aan de slag kan. Uiteraard kun je ook rekenen op een snelle dienstverlening ingeval je ergens vast zit.
 • Je kan het bedrag apart laten factureren en betalen: 500 euro voor het gebruik van de tool en 500 euro voor de opleiding. We bieden deze split-mogelijkheid aan, zodat jouw ondersteuner ook engagement kan tonen door jou te ondersteunen in jouw impactgericht werk.

Waarom kan ik niet per maand betalen?

 • Omdat het gebruik van Impact Track minstens een engagement van een jaar vraagt om zinvol je data te beheren.

Kan ik een korting op het abonnement krijgen?

 • Je gaat per 'project' een abonnement aan voor een jaar. Een project is een consistent geheel van acties die je opzet om positieve maatschappelijke impact te hebben. Je kan meerdere personen uitnodigen om eenzelfde project in Impact Track te beheren. Een ‘project’ kan ook een organisatie zijn, zolang je erin slaagt om jouw activiteiten overzichtelijk te houden in één theory of change. De beginprijs voor een individuele gebruiker is 1000 euro + btw. Toch bestaan er mogelijkheden om deze prijs te drukken.
 • Ga je met meerdere projecten in Impact Track aan de slag, dan kan je een hoeveelheidskorting krijgen. Mail naar tomas@socialeinnovatiefabriek.be voor meer info.
 • Een andere optie: pols eens bij één van jouw steunverleners. Bijvoorbeeld de overheid, een investeerder, koepelorganisatie... Misschien werken zij al met Impact Track, of zijn ze bereid deze kost op zich te nemen zodat jij hen én anderen op het einde van de rit een impactrapportage kan bezorgen.

Kunnen impactcoaches of consultants gebruik maken van Impact Track en de educatieve materialen die erbij horen?

 • Ja, dat kan. We vinden het belangrijk dat impactcoaches en consultants hun expertise en ondersteuning kunnen aanbieden, samen met Impact Track. Uiteraard zorgen we ervoor dat impactcoaches en consultants Impact Track voldoende onder de knie hebben, door een train-de-trainer-workshop aan te bieden.
 • Eens je Impact Track Trainer bent, dan kan je andere organisaties ondersteunen om hun impact te meten en te managen. Hiervoor kun je de beschikbare educatieve materialen gebruiken. Contacteer ons als je interesse hebt om Impact Track Trainer te worden.

Is Impact Track in orde met de GDPR–wetgeving?

 • De tool en de survey-module zijn helemaal GDPR compliant. Daarover lees je meer in de user agreement.

Ik verzamelde in het verleden al veel data. Kan ik die recupereren?

 • Ja, dat kan. Verzamelde je vroeger al data via andere kanalen en wil je die integreren in Impact Track? De webmasters kunnen die bestaande data (tegen een bepaalde kostprijs) voor jou importeren in Impact Track.

Ik heb nog suggesties om Impact Track te verbeteren of uit te breiden. Bij wie kan ik terecht?

 • Impact Track heeft een team developers dat constant werkt om de tool te verbeteren. Men zal dan ook stelselmatig nieuwe functionaliteiten toevoegen.
 • Heb je een suggestie om de tool aan te passen of uit te breiden? Geef dan zeker een seintje aan Tomas. Hij neemt jouw feedback en ideeën mee.
Tomas De Groote Sociale InnovatieFabriek

Ik ben overtuigd en wil een jaarabonnement kopen. Wat nu?

In 2024 organiseren we verschillende opleidingen voor iedereen die een jaarabonnement nam op Impact Track. In 4 online sessies leert impact expert Tomas De Groote je hoe je aan de slag kunt met dit platform.

 • TRAJECT 1 : 16 & 23 april, 7 mei en 18 juni 2024. Schrijf je in
 • TRAJECT 2 : 12, 19, 26 september en 17 november 2024. Schrijf je in
 • TRAJECT 3 : 3, 10, 17 oktober en 5 december 2024. Schrijf je in
 • TRAIN-DE-TRAINER : 28 november 2024. Voor experten, consultants, fondsen, sectororganisaties, overheden. Schrijf je in

Ik zit toch nog met een paar vragen

Tomas De Groote volgt Impact Track op bij de Sociale InnovatieFabriek. Hij heeft je graag extra info en duiding, zodat je een bewuste en weldoordachte keuze kan maken. Stuur een mail naar Tomas.