Ga verder naar de inhoud

Impact Track

Thema: Impact, Innovatie, Financiering, Governance, Ondernemen, Marketing, Stakeholders, Schalen
Doelgroep: Ik wil mijn project uitbouwen, Ik wil mijn impact schalen, Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Tool

Werk je mission first? Bouwt jouw project of concept dagelijks aan positieve maatschappelijke verandering? Dan is Impact Track een echte impactbooster. Dit online platform helpt je om de impactdata van jouw organisatie te meten, beheren en communiceren.

Impact Track infosessie

Neem een jaarabonnement op Impact Track en volg een opleiding

Tijdens een vierdelig traject leer je hoe je Impact Track gebruikt.

 • TRAJECT 1 : 2, 14, 23 maart en 4 mei 2023. Schrijf je in
 • TRAJECT 2 : 11, 23, 30 mei en 5 juni 2023. Schrijf je in
 • TRAJECT 3 : 14, 21 september, 5 oktober en 14 november 2023. Schrijf je in
 • TRAJECT 4 : 10 en 17 oktober, 7 november en 12 december 2023. Schrijf je in
 • TRAIN-DE-TRAINER : 12 mei 2023. Voor experten, consultants, fondsen, sectororganisaties, overheden. Schrijf je in

Impact Track, dé tool om je impact in kaart te brengen

Impact Track heeft in-house developers die goed mee zijn met praktische noden van missiegedreven organisaties. Ze streven naar eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, en tegelijk nemen ze de praktijk van het impact meten erg serieus. Net zoals jij.

Voor wie is de tool interessant?

Sociale organisaties, ondernemingen, missiegedreven organisaties en impact startups

Je hebt al een idee hebben van jouw maatschappelijke impact, theory of change… Impact Track geeft je de nodige tools om de impact van jouw projecten te meten en zichtbaar te maken.

Sociaal investeerders, filantropen en overheden

Ook voor missiegedreven investeerders (stichtingen, grantgivers, beheerders van overheidssubsidies, impactinvesteerders, incubatoren of acceleratoren van impactondernemingen) is Impact Track een handige tool. Je krijgt zicht op de impact van jouw grants, investeringen, subsidies… Bovendien doe je aan capacity building door organisaties vlot op weg te helpen naar een degelijke impactevaluatie.

IT

De Impact Track-tool is héél erg self explanatory. Bijna alles is vooraf ingevuld. Ik heb zelf de stakeholders toegevoegd, de effecten wat aangepast en indicatoren toegevoegd op een uurtje.

een gebruiker

De voordelen van Impact Track

Eenvoudige en intuïtieve interface
Met Impact Track kom je heel vlot tot een impactmeting, dankzij een eenvoudige interface om surveys en andere methoden toe te passen. Het programma linkt jouw indicatoren aan vragen die je meteen in surveys kan opnemen. Hiermee kan je de impactmeting inzichtelijk en vlot plannen.

Theory of change
Je krijgt vlot aanpasbare, bestaande modellen van theories of change voor het maatschappelijke thema waarop jij inzet. Dat geeft je meteen inzicht in de verschillende elementen van een theory of change. Je personaliseert jouw theory of change, gelinkt aan jouw belangrijkste stakeholders.

Real-time impactdata
Je maakt al doende een webpagina van jouw organisatie/project met real-time impactdata. Zo kun je meteen uitpakken met een impactpagina. Die data kun je vlot delen via verschillende kanalen.

Gepersonaliseerd impactdashboard
Stel je eigen, gepersonaliseerde impactdashboard op. Begin klein, met een beperkt team. Stelselmatig kun je dat team uitbreiden en betrekken op jouw proces. Zo leer je samen van de impactdata.

Tomas De Groote
Credit: Frank Toussaint

SIF als aanspreekpunt voor Nederlandstalige gebruikers

Impact Track werd ontwikkeld door een sociale onderneming uit Nantes met als missie eenvoudig impact meten en communiceren. De Sociale InnovatieFabriek ging een partnerschap aan met Impact Track, zodat we deze tool ook in het Nederlands kunnen introduceren.

De Sociale InnovatieFabriek is het eerste aanspreekpunt voor Nederlandstalige gebruikers. Impact coach Tomas De Groote organiseert ook opleidingen voor iedereen die start met de tool.

Hoe kan je met Impact Track aan de slag?

Hoe je Impact Track gebruikt, is afhankelijk van jouw type profiel. Sowieso dien je een korte en doelgerichte opleiding te volgen om met de tool aan de slag te gaan. We overlopen de mogelijkheden:

Je maakt werk van een sociale innovatie en/of je bent een sociale onderneming

 • Dit aanbod kost 1000 euro (excl btw).
 • Met dit abonnement kun je de Impact Track één jaar lang gebruiken, voor 1 project. Je kunt met meerdere meerdere collega’s samen van de tool gebruik maken.
 • Je ontvangt een opleiding van 4 halve dagen voor max. 2 deelnemers per project. In 2023 organiseren we 4 trajecten in het voorjaar of najaar van 2023. Bekijk hier de data.
 • Je kan dit bedrag apart laten factureren en betalen: 500 euro voor het gebruik van de tool en 500 euro voor de opleiding. We bieden deze split-mogelijkheid aan, zodat jouw ondersteuner


Je bent een sociale organisatie. Bijvoorbeeld uit het middenveld, sociale economie.
..

 • Neem contact op met ons. Zo kunnen wij jou doorverwijzen naar een ondersteuner (sectororganisatie, koepel, investeerder, subsidieverlener…)
 • Spreek jouw ondersteuner aan, zodat die contact met ons kan opnemen om een aanbod te voorzien.


Je bent private of publieke ondersteuner van sociale organisaties, sociale economie, impactgerichte projecten

 • Neem contact met ons op. Dan bespreken we samen hoe we het best de nodige ondersteuning aanbieden.
 • Eén van de opties is dat een medewerker onze train-de-trainer-opleiding volgt. (zie optie 4 hieronder) volgt. Dan kan jouw organisatie zelf trajecten ter ondersteuning van sociale organisaties.


Je bent een consultant die expertise en ondersteuning biedt aan bovenstaande profielen

 • Op 12 mei organiseren we een train-de-trainer workshop. Zo kan jij met Impact Track het maximale halen jouw specifiek ondersteuningsaanbod voor al wie hierboven vermeld staat.
IT

De tool helpt gemakkelijk om te visualiseren. Dat is zeker een meerwaarde voor onze werking. De communicatiemogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Mooi!

Een gebruiker van Impact Track

Meer weten?

Impact Track FAQ

Neem een jaarabonnement op Impact Track en volg een opleiding

Tijdens een vierdelig traject leer je hoe je Impact Track gebruikt.

 • TRAJECT 1 : 2, 14, 23 maart en 4 mei 2023. Schrijf je in
 • TRAJECT 2 : 11, 23, 30 mei en 5 juni 2023. Schrijf je in
 • TRAJECT 3 : 14, 21 september, 5 oktober en 14 november 2023. Schrijf je in
 • TRAJECT 4 : 10 en 17 oktober, 7 november en 12 december 2023. Schrijf je in
 • TRAIN-DE-TRAINER : 12 mei 2023. Voor experten, consultants, fondsen, sectororganisaties, overheden. Schrijf je in

Gerelateerde kennisartikels

Leaving a legacy horizontaal

Leaving a legacy

Welke stempel wil jij op de wereld drukken? Dit boek, en het Legacy Canvas, helpen je om je impact te schalen.

My Social Startup

My Social Startup

Een gratis online platform boordevol boeiend materiaal voor startende sociaal ondernemers en mensen met een innovatief ondernemingsidee.

MET IMPACT ebook

Investeren met impact

Ben jij zeker dat je je middelen op de juiste manier en in de juiste projecten investeert? Leer hoe je je middelen impactvoller kan inzetten voor maatschappelijke verandering.