Ga verder naar de inhoud

Impact Track

Thema: Impact, Innovatie, Financiering, Governance, Ondernemen, Marketing, Stakeholders, Schalen
Doelgroep: Ik wil mijn project uitbouwen, Ik wil mijn impact schalen, Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Tool

Een impacttool kan een echte impactbooster zijn voor jouw project of organisatie. Of het nu is om jouw project op te starten of je impactmeting wat richting te geven. Impact Track is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je een pagina van jouw organisatie/project kan maken, met real-time impactdata.

Impact Track infosessie

Leer Impact Track kennen tijdens een infosessie

Voor wie is de tool bedoeld? Wat zijn de voordelen en hoe kan je er concreet mee aan de slag. Dat vertelt Tomas De Groote van de Sociale InnovatieFabriek tijdens enkele infosessies. In elke sessie legt hij andere focussen. Bekijk dus best welke het best past bij jouw organisatie, bedrijf, onderneming, concept....

Impact Track, dé tool om je impact in kaart te brengen

Met Impact Track maak je al doende een webpagina van jouw organisatie/project met real-time impactdata. Erg nuttig voor mensen die interesse hebben in jouw impact. Maar evengoed om zelf te leren uit de data en vervolgens nóg meer impact te krijgen. Impact Track heeft in-house developers die goed mee zijn met praktische noden van missiegedreven organisaties. Ze streven naar eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, en tegelijk nemen ze de praktijk van het impact meten erg serieus. Net zoals jij.

Voor wie is de tool interessant?

Impact Track is nuttig voor organisaties en ondernemingen die al een idee hebben van hun maatschappelijke impact, theory of change… Maar evengoed voor sociaal investeerders, filantropen en overheden die zicht willen krijgen op de impact van hun grants, investeringen, subsidies…

Aanspreekpunt voor Nederlandstalige gebruikers

Impact Track werd ontwikkeld door een sociale onderneming uit Nantes met als missie eenvoudig impact meten en communiceren. De Sociale InnovatieFabriek ging een partnerschap aan met Impact Track, zodat we deze tool ook in het Nederlands kunnen introduceren. De Sociale InnovatieFabriek is het eerste aanspreekpunt voor Nederlandstalige gebruikers.

Gebruikte je eerder al Impact Wizard?

Vijf jaar geleden stampten we Impact Wizard uit de grond, een andere tool om impact te meten. Vanaf 1 januari 2023 zal je Impact Wizard niet meer kunnen gebruiken. Met Impact Track bieden we gelukkig een nóg beter alternatief aan. Tijdens de infosessies (zie boven) leggen we uit hoe je reeds vergaarde gegevens van Impact Wizard kan downloaden en hergebruiken.

Gerelateerde kennisartikels

Leaving a legacy horizontaal

Leaving a legacy

Welke stempel wil jij op de wereld drukken? Dit boek, en het Legacy Canvas, helpen je om je impact te schalen.

My Social Startup

My Social Startup

Een gratis online platform boordevol boeiend materiaal voor startende sociaal ondernemers en mensen met een innovatief ondernemingsidee.

MET IMPACT ebook

Investeren met impact

Ben jij zeker dat je je middelen op de juiste manier en in de juiste projecten investeert? Leer hoe je je middelen impactvoller kan inzetten voor maatschappelijke verandering.