Ga verder naar de inhoud

AI for Good – handleiding voor Social Intrapreneurship Coaches

Thema: Innovatie, Pitchen, Partnerschappen, Marketing, Stakeholders
Doelgroep: Ik heb een idee, Ik wil starten, Ik wil mijn project uitbouwen, Ik wil mijn impact schalen, Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Publicatie

Kan Artificiële Intelligentie ook interessant zijn voor maatschappelijke vernieuwers en sociaal ondernemers? Deze gids geeft massa's tips en voorbeelden om AI te gebruiken in jouw dagelijks werk.

ESF logo Soft Skills csi b
AI en sociale innovatie


Vergemakkelijk jouw dagelijks werk

Benieuwd wat AI is en hoe je er mee kan werken? Collega Karen Hiergens ging op zoek naar antwoorden. Samen met Tom Demeulenaere (Taborgroep) en Rutger Meekers (Enter Digital) schreef ze de gids AI for Good – handleiding voor Social Intrapreneurship Coaches. Die bevat massa's tips om Artificiële Intelligentie te gebruiken en jouw werk als innovator te vergemakkelijken of te verdiepen.

Kruip in het hoofd van iemand anders

Artificiële intelligentie kan een kritische stem zijn in het denk- en onderzoeksproces van maatschappelijk vernieuwers, sociaal ondernemers en coaches. Het kan helpen wanneer je criteria zoekt om de focus van een maatschappelijk probleem te bepalen. Duik via AI in het hoofd van nieuwe stakeholders en achterhaal welke argumenten zij zouden kunnen gebruiken voor of tegen jouw innovatie.

Collega Karen Hiergens schreef er deze blog over.

Download de gids

Laat je gegevens hieronder achter en ontvang 'AI for Good – handleiding voor Social Intrapreneurship Coaches'.

De gids werd ontwikkeld dankzij de steun van Europa WSE, in het kader van het leertraject Social Intrapreneurship Coach.

Gerelateerde kennisartikels

SIF whitepaper international scaling

Gids voor internationaal schalen van sociale innovatie

Jouw sociale innovatie schalen naar het buitenland? Zo begin je eraan! Onze (gratis) gids International scaling of social innovation geeft je massa's tips, tricks en inzichten van ervaringsdeskundigen.

Sia socials

Sociale Innovatie Atelier

Met deze website helpen we prestarters om hun idee voor een betere samenleving scherper te zetten. 8 modules leiden je van vaag idee naar een reëel concept dat je kan uittesten op een doelpubliek.

Impact Track infosessie

Impact Track

Gebruiksvriendelijke impacttool waarmee je real-time impactdata van jouw project of organisatie kan meten, beheren, evalueren én communiceren.