Ga verder naar de inhoud

Gids voor internationaal schalen van sociale innovatie

Thema: Impact, Innovatie, Business modelling, Financiering, Partnerschappen, Governance, Ondernemen, Marketing, Schalen
Doelgroep: Ik wil mijn impact schalen
Type artikel: Publicatie


Op welke manier breng je jouw sociale innovatie naar het buitenland? Wie spreek je aan om jouw oplossing in een ander land te implementeren? Wanneer doe je dat best? Op welke manier kan je schalen? Je leest het allemaal in de (Engelstalige) gids International scaling of social innovation, die je gratis kan downloaden onderaan deze pagina.

Cover whitepaper international scaling


De problemen die jij als sociaal innovator aanpakt, bestaan vaak ook in andere landen. Hoe mooi zou het zijn om jouw ervaring ook naar die landen te brengen en nog meer positieve impact te creëren?

Tips van binnen- en buitenlandse experts

In 2022 onderzocht Sociale InnovatieFabriek met 8 sociaal innovatoren welke stappen belangrijk zijn bij internationaal schalen. SIF-directeur Kaat Peeters verwerkte die analyses en schreef een uitgebreide gids over de basics van het internationaal schalen van sociale innovatie. Daarin vind je ook tips van verschillende experten, doorspekt met visies uit de internationale lectuur. Een handige checklist op het einde helpt jou om jezelf snel de juiste vragen te stellen.

Deze innovatoren delen hun ervaringen

Enkelen van hen namen ook deel aan ons traject Scalers Club.

Download de gids

Vul hieronder jouw gegevens in om de gids te kunnen downloaden.

Partner

Deze gids kwam er met steun van het programma van de Europese Unie voor werkgelegenheid en sociale innovatie (EaSI) (2014-2020) en het Europees Sociaal Fonds.

Gerelateerde kennisartikels

Sia socials

Sociale Innovatie Atelier

Met deze website helpen we prestarters om hun idee voor een betere samenleving scherper te zetten. 8 modules leiden je van vaag idee naar een reëel concept dat je kan uittesten op een doelpubliek.

Impact Track infosessie

Impact Track

Gebruiksvriendelijke impacttool waarmee je real-time impactdata van jouw project of organisatie kan meten, beheren, evalueren én communiceren.

Leaving a legacy boek

Leaving a legacy

Dit boek, geschreven door SIF-directeur Kaat Peeters, gaat over blijvend impact maken. Wat is jouw legacy? En hoe ga jij jouw impact schalen?