Ga verder naar de inhoud

Leertraject Social Intrapreneurship Coach najaar

Sociaal ondernemen en innoveren binnen jouw onderneming kan je leren én aanleren. In dit leertraject leiden de Sociale InnovatieFabriek en Taborgroep jou op tot social intrapreneurship coach. Na 6 workshopdagen ben je klaar om jouw collega’s te coachen om zelf maatschappelijk te innoveren.

Social intrapreneurship coach

Innoveren, een must voor wendbare organisaties

Onze maatschappij kent veel uitdagingen: vereenzaming, een grote vraag naar zorg, klimaatverandering, stijgende kansarmoede... Sommige daarvan hebben een impact op jouw onderneming en de klanten voor wie je werkt. Als organisatie of bedrijf heb je de keuze: onderga je die veranderingen of grijp je het moment aan om te innoveren?

Innoveren is vandaag een must voor ondernemingen. Het houdt hen wendbaar, klaar voor de toekomst en aantrekkelijk voor huidige en toekomstige werknemers. Een succesvolle innovatieve onderneming begrijpt waar de uitdagingen in onze samenleving liggen en hoe ze tot impactvolle vernieuwing kan komen.

Is jouw onderneming nog niet zo ver?

In het 6-daagse leertraject ‘Social Intrapreneurship Coach’ leiden we je op tot social intrapreneurship coach. Je leert hoe je jouw collega’s kan begeleiden om maatschappelijke innovaties op te starten.

Leertraject

Dit mag je van het traject verwachten

We werken rond verschillende thema's

 • Welke maatschappelijke uitdagingen zijn een opportuniteit voor jouw onderneming?
 • Hoe stel je goede innovatieteams samen?
 • Hoe kan je jouw management èn de basiswerkers samen laten innoveren?
 • Welke drempels leven er in jouw organisatie om innovatie permanent te vergroten en hoe bespreek je die?

Uniek is dat we je als coach klaarstomen om zowel met je management als met basiswerkers (zorgkundigen, sporttechnisch personeel, fabrieksmedewerkers...) te innoveren. De ene denkt strategischer, de andere vanuit de praktijk. Beide hebben unieke ervaringen en talenten.

Na de 6 workshopdagen ...

... ben je klaar om jouw collega's te coachen rond social intrapreneurship. Je gaat naar huis met een rugzak vol inspiratie, kennis, tools en praktische oefeningen, die je kan gebruiken wanneer je een innovatietraject opstart in jouw onderneming. Met de theorie én de eerste ervaring in de hand, ben je gesterkt om je collega's te begeleiden in intrapreneurship.

Begeleiding van ervaren trainers

Je wordt stap voor stap begeleid door trainers van de Sociale InnovatieFabriek en de Taborgroep. In deze opleiding bundelden ze hun jarenlange ervaring in het stimuleren van maatschappelijke vernieuwing bij groepen en bedrijven.

Een diploma!

Na afloop van het traject krijg je een diploma Social Intrapreneurship Coach. Iets om mee uit te pakken.

Leertraject CSI 2

Programma

Dag 1: Kick-off (17 oktober 2024)

Na een stevige meet and greet introduceren we je in de theorie van social intrapreneurship. Daarna duiken we in de geheimen van impactvolle innovatietrajecten faciliteren. We overlopen alle tools en methodieken en zoeken uit welke persoonlijke leerdoelstellingen jij wil bereiken als social intrapreneurschip coach.

Dag 2: Workshop (5 november 2024)
Dag 3 & 4: Workshop tweedaagse inclusief overnachting (21-22 november 2024)

Samen met de andere deelnemers van het traject oefen je alle stappen van een geslaagd innovatietraject in. Je leert de theorie, maar vooral de praktijk. Bijvoorbeeld: hoe faciliteer je bij collega's een debat over maatschappelijke uitdagingen? Waar moet je op letten als je een brainstorm organiseert? Oefeningen die jij in jouw eigen organisatie zou willen doen, test je uit op de andere deelnemers. Hun feedback helpt jou om je coaching skills te verfijnen.

Dag 5: Kick-in (10 december 2024)

We onderzoeken hoe je dit traject in jouw eigen onderneming kan introduceren. Van het opstarten van een innovatieproject tot het verduurzamen van social intrapreneurship in cultuur, structuur, leiderschap, strategie…. We staan ook stil bij je persoonlijk leertraject. Hoe zie jij jezelf in de rol van coach en wat heb je eventueel nog nodig om te kunnen groeien?

Huiswerk

Naast deze workshopdagen werk je tussendoor ook - soms samen met je collega-deelnemers - aan opdrachten en lees je achtergrondinformatie (totale huiswerktijd gedurende het traject is ongeveer 8 uur). Dit zijn zowel offline oefeningen (bv. een interview doen) als online (bv. een filmpje bekijken).

Ik wil graag deelnemen!

Dat horen we graag. Dan wil je vast nog wat meer praktische info:

Criteria om je kandidaat te stellen:

 • Je werkt zelf in een onderneming die de intentie heeft om het ondernemend en innoverend vermogen van de medewerkers straffer aan te boren.
 • Je hebt het mandaat van je management om dit traject te volgen en toe te passen in de onderneming.
 • Je hebt interesse in of ervaring met het begeleiden van groepstrajecten. Je haalt plezier uit het faciliteren van processen en mensen te laten groeien in hun talenten.
 • Je bent aanwezig en neemt actief deel aan alle workshopdagen.
 • Je maakt tijd om tussen de workshopdagen door het aangeboden materiaal en de oefeningen zelfstandig of in een klein projectteam voor te bereiden. Je kan vlot online werken en vergaderen.

Wie? Wat? Waar?

 • We organiseren dit leertraject voor een kleine groep deelnemers (max. 12) van verschillende ondernemingen (profit, non-profit, overheid, sociale economie...).
 • Deelnameprijs is 2400 euro* (excl btw). Heb je meer dan 250 medewerkers in dienst? Dan is de deelnameprijs 2900 euro (excl btw).
 • De locaties worden vastgelegd in samenspraak met deelnemers die mogelijks een locatie aanbieden.
 • Deadline: Schrijf je in vóór 19 september via onderstaand inschrijvingsformulier.
Social intrapreneurship coach

Ik stel me kandidaat

 • Het aantal plaatsen is gelimiteerd tot 2 personen per onderneming.
 • Stel je hieronder kandidaat. Je zal een inhoudelijke vragenlijst te zien krijgen waarin we polsen naar jouw sociale innovatie. Afhankelijk van jouw antwoord schat onze impactcoach in of je geschikt bent voor het traject. Eens je je kandidaat gesteld hebt, is je inschrijving nog niet definitief.
 • We vragen jou om een engagementsverklaring in te vullen. Dit document dien je te bezorgen aan je werkgever en geeft je mandaat om met innovatie aan de slag te gaan in jouw organisatie/onderneming.

Lees wat deze ex-deelnemers van het traject vonden:

Leertraject social intrapreneurship coach 4

Zo leren deze toppers hun eigen collega's coachen rond maatschappelijke innovatie.

1 februari 2024

Maatschappelijk ondernemen en innoveren kan je ook aanleren aan jouw eigen collega's. Hoe? Dat ontdekten 12 werknemers van verschillende ondernemingen in het 5-delige leertraject Social Intrapreneurship Coach. We zochten hen op tijdens hun laatste workshopdag.

Tabor

In samenwerking met Tabor Groep.