Ga verder naar de inhoud

Social SportUp: the scalers circle

Een groepstraject van 10 sessies voor sociaal-sportieve praktijken, die maatschappelijke uitdagingen aanpakken via sport en beweging. Je bent stevig bezig en voelt dat de tijd rijp is om te groeien, te verbreden en te schalen.

Sportup social

Voor wie?

 • Als solide innovatieve sportpraktijk weet jij als geen ander dat sport je niet enkel fitter en gezonder maakt, maar dat het ook kan bijdragen aan een mooiere samenleving. Beweging als middel om inclusie, integratie, sociale cohesie, tewerkstelling of zelfs ecologische oplossingen te versterken.
 • Je hebt specifieke noden om stevig te kunnen groeien, te verbreden en/of bekend te worden. Vaak draaien die noden rond leiderschap (jouw rol als founder), de juiste schalingstrategie, HR en de uitbouw van je team.
 • Je wil bijleren van andere sportpraktijken. In dit groepstraject reflecteer je samen met mensen van andere sportieve innovaties - die in eenzelfde fase zitten - over jullie gezamenlijke uitdagingen.

De inschrijvingen voor het scalerstraject van najaar 2023 zijn afgelopen. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige sporttrajecten? Laat je gegevens dan achter onderaan deze pagina.

Socialsportup2022

Thema's die jou bezighouden

Topics waar we o.a. rond zullen werken: diversificatie van je financiering, internationalisering, HR (eerste aanwervingen, uitbouw van een team), impactvolle schalingsstrategieën, systeemshift, jouw impact meten en communiceren, efficiëntie en structuur, de weg naar maatschappelijk leiderschap (IDGs), het eigen groeiproces, opportuniteiten, netwerking…

Een deel van het programma ligt al vast, maar we gaan ook dieper in op thema's die leven in de groep. Op basis van jullie specifieke noden zoeken we de juiste experten. Impact coaches van de Sociale InnovatieFabriek staan gedurende het hele traject klaar als klankbord.

Leuk extraatje: jouw ticket voor ons jaarlijks netwerkcongres System Shakers op 17 november is inbegrepen in dit traject. Verwacht je aan een dag vol inspirerende sessies en netwerkmogelijkheden!

Het programma

 • 28/9 & 29/9: kick-off tweedaagse met overnachting. Op dag 1 wisselen we ervaringen uit met elkaar en word je meegenomen in het thema van de innerlijke reis. Op dag 2 leer je van scalers die jou voorgingen en ontdekken we verschillende schalingsstrategieën.
 • 19/10: bezoek aan het Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen. Hier ontdekken we hoe de sportsector (in Vlaanderen en Europa) innovatie inzet om drempels voor sportparticipatie weg te werken.
 • 20/10: masterclass met één van de sprekers van het Sportinnovatiecongres.
 • 17/11: deelname het het netwerkcongres System Shakers van de Sociale InnovatieFabriek. Een dag vol inspiratie en netwerking.
 • 1/12: peersessie, waarbij de groep samenkomt rond een gemeenschappelijk thema in een zelfgekozen werkvorm. Het kan gaan over intervisie, een externe spreker, een ‘leesclub’, excursie…. In een sfeer van vertrouwen is er plaats voor uitwisseling met peers.
 • 25/1/24: masterclass (thema wordt nog bevestigd)
 • 28/2 tot 1/3: tijdens een driedaagse expeditie bezoeken we inspirerende buitenlandse sociaal sportieve praktijken. We duiken diep in opzet en aanpak van de projecten maar ook in hun uitdagingen.
 • 21/3: peersessie, waarbij de groep het thema en de locatie bepaalt.
 • 17/5: next level, afsluitende masterclass.

Houd me op de hoogte van toekomstige trajecten

De inschrijvingen voor het traject van najaar 2023 zijn afgelopen. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige scalerstrajecten? Laat je gegevens dan achter in onderstaand formulier. Heb je andere vragen? Contacteer dan zeker kathleen@socialeinnovatiefabriek.be. Zij helpt je graag verder.

Met steun van Sport Vlaanderen

Dankzij de steun van Sport Vlaanderen kunnen we dit groepstraject gratis aanbieden. Sport Vlaanderen is het agentschap van de Vlaamse overheid, verantwoordelijk voor het sportbeleid van de Vlaamse Gemeenschap.