Ga verder naar de inhoud

Sociaal ondernemerschap & het ecosysteem in Europa

Thema: Partnerschappen
Doelgroep: Ik ondersteun sociale innovatie
Type artikel: Publicatie

Dit rapport van de Europese Commissie geeft een volledig overzicht van sociaal ondernemerschap in Europa.

Social enterprises and their ecosystems in Europe volledig


De kenmerken van sociale ondernemingen verschillen sterk van land tot land wat betreft aantal, omvang, rechtsvormen en werkterreinen. Dit syntheserapport op EU-niveau verzamelt en interpreteert de belangrijkste bevindingen uit 35 landenrapporten. Het schetst een Europees beeld van sociale ondernemingen en de omgeving waarin ze opereren, de zogenaamde 'ecosystemen'.

Het rapport brengt een alomvattend beeld van verschillende landtradities, opvallende trends en belangrijkste uitdagingen. Per land vind je ook een afzonderlijk rapporten met gegevens over sociale ondernemingen en hun ecosystemen, inclusief factoren die hun ontwikkeling belemmeren.

Er verandert op korte tijd veel in het ecosysteem. Het rapport, dat dateert van begin 2020, is dus een beetje gedateerd. Maar nog altijd interessant.

Gerelateerde kennisartikels

AI for good

AI for Good – handleiding voor Social Intrapreneurship Coaches

Benieuwd wat Artificiële Intelligente (AI) is en hoe je ermee kan werken? Deze gids bevat massa's tips om moderne technologie te gebruiken, om jouw werk als innovator te vergemakkelijken en te verdiepen.

SIF whitepaper international scaling

Gids voor internationaal schalen van sociale innovatie

Jouw sociale innovatie schalen naar het buitenland? Zo begin je eraan! Onze (gratis) gids International scaling of social innovation geeft je massa's tips, tricks en inzichten van ervaringsdeskundigen.

Altijd onderweg VLAIO

Altijd onderweg: jouw startersgids naar sociaal ondernemen

VLAIO brengt alle nuttige informatie voor prestarters samen in deze on- en offline gids.