Ga verder naar de inhoud

Impact Start-Up Club

Heb je een sociaal-innovatief idee en wil je jouw concept naar een next level brengen? Stel je kandidaat voor de Impact Start-Up Club. Verdiep je samen met collega-innovatoren in thema's als partnerships, pitching en business modellen. Op 27 maart '24 is het nieuwe traject gestart.

Impact Start Up Club groep

Wat en voor wie?

De Impact Start-Up Club is een traject waarin we een tiental geselecteerde starters uit non-profit of social profit, sociaal ondernemers en intrapreneurs samenbrengen. Als groep nemen jullie deel aan 8 interactieve workshops en netwerksessies tussen 27 maart en 6 juni 2024.

Wie kan deelnemen?

 • Je werkt met jouw concept of project op vernieuwende wijze aan een oplossing voor een maatschappelijk/ecologisch probleem. Jij of jouw organisatie is al gestart met de uitwerking van dit initiatief.
 • Je wil jouw concept naar een hoger niveau brengen. Hoe? Door je doelen en stakeholders scherper te bepalen. Door te ontdekken welk businessmodel en partnerschap het best bij jouw concept past. Door te schaven aan je idee waardoor het zoveel mogelijk maatschappelijke impact krijgt.
 • Je hebt zin om deel uit te maken van een netwerk van gedreven changemakers die jou ondersteunen, inspireren en uitdagen. Leren van elkaar en met elkaar vinden we belangrijk.
 • Je bent bereid om tijd vrij te maken voor een intensief traject met zo'n 6 uur huiswerk, verspreid over 3 maanden.

Het programma

✨ 27 & 28 maart 2024: kick-off tweedaagse
We leren over elkaars professionele werk, ambities en persoonlijke drijfveren. In een groene, kleine setting dagen we je uit op jouw theory of change en impact. Hoe wil jij het maatschappelijk systeem veranderen? Een sociaal ondernemer komt getuigen over haar groeipad.

✨ 18 april 2024: impact + sociaal businessmodel
In de voormiddag geven de collega-deelnemers je waardevolle feedback op jouw plannen en werking. In de namiddag gaan we in een workshop businessmodelling aan de slag met jouw sociale innovatie. Hoe bouw je de financiering, partnerschappen, kostenstructuur, communicatie… doordacht verder uit?

✨ 25 april 2024: safari door Brussel + vervolg business modelling
We trekken op safari door Brussel, langs sociale ondernemingen en innovatieve projecten. De oprichters geven inkijk in hun werking en geven jou de kans om vragen te stellen. Inspiratie voor je eigen werk! Aansluitend doen we een feedbackcirkel met alle deelnemers. Leg jouw sociaal businessmodel voor aan je collega’s en ontvang super waardevolle feedback.

✨ 2 mei 2024: financiering
Vandaag focussen we op de centen. We zoemen in op de financiering van sociale innovaties en hoe je een realistisch financieel plan opmaakt. In de namiddag geven financiële experten al meteen feedback en tips op jouw eerste ideeën.

✨ 16 mei 2024: partners + pitching
Maatschappelijke problemen aanpakken, doe je best niet alleen. Wie kunnen jouw bondgenoten worden? Hoe overtuig je hen en welke rol geef je hen? In de namiddag is er workshop pitching. Je leert hoe je publiek en partners enthousiast krijgt over jouw project. We geven elkaar feedback en helpen elkaar om een bondig, helder en overtuigend verhaal te bouwen.

✨ 22 mei 2024: netwerkdag
Tijd om je adresboekje uit je breiden! Op de netwerkdag verzamelen we een grote groep enthousiaste experten (in financiering, communicatie, juridische zaken, participatie, samenwerking met bedrijven, growfunding, enz.). Je Je kan met hen reflecteren over je sociale innovatie, concrete oplossingen bespreken voor problemen of je netwerk wil uitbreiden met interessante experten.

✨ 6 juni 2024: peer-sessie en afsluitend moment
De groep bepaalt de agenda. Bezoek je een sociale innovatie? Wil je een expert uitnodigen? Je verdiepen in een thema? Samen sluiten we daarna de opleidingsreeks af (al blijven we je ook in de maanden daarna nog contacteren als er interessante opportuniteiten zijn voor samenwerking, subsidies enz.)

Impact Start Up Club traject

Dit mag je verwachten

 • Je maakt deel uit van een exclusieve club van vernieuwende start-ups die 'impact first' werken. Samen worden jullie begeleid door experts.
 • Je krijgt véél nieuwe inzichten over jouw innovatief concept en jouw eigen rol daarin. Je bent klaar om nieuwe, doordachte stappen te zetten.

Persoonlijke coaching

In 1-op-1-gespreken geven onze coaches jou advies op maat. We luisteren naar jouw specifieke noden rond bv. financiering, communicatie, partnerwerking.... en onderzoeken hoe wij of ons netwerk je kunnen helpen.

Impact start up club acceleratiedag

Leuke extraatjes!

 • Gedurende het traject leer je bij over sociale innovatie en organisatie-ontwikkeling. We geven je hierover materiaal dat je op eigen tempo kan doornemen, of samen met jouw partners of collega's.
 • Na het traject behoor je officieel tot het ecosysteem van de Sociale InnovatieFabriek en staan wijzelf en ons netwerk paraat voor jou en je vragen.
 • Je krijgt een gratis ticket voor ons jaarlijks netwerkcongres System Shakers op 14 november '24. Welkom op een dag vol inspirerende sessies en netwerkmogelijkheden!

Kostprijs:

 • De kostprijs is 390 euro (incl. btw)
 • In dit bedrag zitten alle sessies, de professionele begeleiding, een tweedaagse met overnachting en een afsluitende netwerkdag begrepen.
Inschrijven:
 • De deadline om in te schrijven is voorbij. In het najaar van 2024 start een nieuw traject.

Gesteund door de Nationale Loterij

Dankzij de steun van de Nationale Loterij kunnen we dit traject aan een democratische prijs aanbieden.

Groepsfoto Start up club

Dit zijn onze starters van de Impact Start-Up Club

19 april 2024

Van kwalitatieve kinderopvang tot buurtcommunicatie voor je bouwwerf. Het is slechts een greep uit de 10 geselecteerde ideeën van de Impact Start-Up Club. We stellen de start-ups van deze nieuwe voorjaarseditie graag aan je voor.