Ga verder naar de inhoud

Competentiecentrum voor sociale innovatie in de maak

06/04/2021

HUBSI beeld

Goed nieuws voor wie bezig is met sociale innovatie en sociaal ondernemerschap: er komt een competentiecentrum voor sociale innovatie. Je zal er alle bestaande kennis rond sociale innovatie vinden, je zal er interessante partners vinden en je zal er de juiste competenties kunnen ontwikkelen en aanscherpen. De komende twee jaar werken ESF Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek samen aan dat competentiecentrum, met financiële steun van het European Social Fund (ESF) en het European Programme for Employment and Social Innovation (EaSI).

Met het competentiecentrum mikken we op verschillende ambities. Eerst en vooral zal het centrum alle actoren van de maatschappelijke vijfhoek beter verbinden en nauwer betrekken bij sociale innovatie. Ten tweede zullen we de 21st century skills versterken, zodat alle mensen ten volle hun rol kunnen spelen in sociale innovatie. Het competentiecentrum zal een online en een offline luik krijgen.

Het project past in de doelstelling van de Europese Unie om sociale innovatie te stimuleren en te versterken. Europa wil verschillende lidstaten ook bij elkaar brengen, zodat de voorhoede de achterhoede kan inspireren. België zal best practices rond sociale innovatie uitwisselen met Finland, Tsjechië en Litouwen.

Waarom de Sociale InnovatieFabriek mee instapt in dit project? Omdat de ambities van het project en de ambities van de Sociale InnovatieFabriek grotendeels overlappen. Ook wij willen de expertise en het netwerk rond sociale innovatie verder professionaliseren. Daarom zetten we onze schouders met veel goesting mee onder dit project.

Binnenkort meer nieuws!​​

Voor het competentiecentrum werkt de Sociale InnovatieFabriek samen met ESF Vlaanderen.

Combinatielogo esf

Meer artikels

Visual vacature

Vacature directeur

16 november 2021

De Sociale InnovatieFabriek zoekt een directeur met zin voor ambitie, die samen met het team inzet op het versterken van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap.

Inner Development Goals man met open armen klein

Ken jij de Inner Development Goals al?

Delphine Guiot - 27 oktober 2021

Impact maken doe je door verandering in de wereld te zetten. Maar hebben we wel alles in huis om impactvoller te werken?

20200724 Oak Tree Projects 012 7148 LR

Versterk je organisatie met het Venture Philanthropy Fonds

28 september 2021

Oak Tree Projects verhuurt studio’s voor mensen met zorgnoden binnen co-housingprojecten. De coöperatie is volop aan het professionaliseren, dankzij de steun van het Venture Philanthropy Fonds.