Ga verder naar de inhoud

Competentiecentrum voor sociale innovatie in de maak

06/04/2021

HUBSI beeld

Goed nieuws voor wie bezig is met sociale innovatie en sociaal ondernemerschap: er komt een competentiecentrum voor sociale innovatie. Je zal er alle bestaande kennis rond sociale innovatie vinden, je zal er interessante partners vinden en je zal er de juiste competenties kunnen ontwikkelen en aanscherpen. De komende twee jaar werken ESF Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek samen aan dat competentiecentrum, met financiële steun van het European Social Fund (ESF) en het European Programme for Employment and Social Innovation (EaSI).

Met het competentiecentrum mikken we op verschillende ambities. Eerst en vooral zal het centrum alle actoren van de maatschappelijke vijfhoek beter verbinden en nauwer betrekken bij sociale innovatie. Ten tweede zullen we de 21st century skills versterken, zodat alle mensen ten volle hun rol kunnen spelen in sociale innovatie. Het competentiecentrum zal een online en een offline luik krijgen.

Het project past in de doelstelling van de Europese Unie om sociale innovatie te stimuleren en te versterken. Europa wil verschillende lidstaten ook bij elkaar brengen, zodat de voorhoede de achterhoede kan inspireren. België zal best practices rond sociale innovatie uitwisselen met Finland, Tsjechië en Litouwen.

Waarom de Sociale InnovatieFabriek mee instapt in dit project? Omdat de ambities van het project en de ambities van de Sociale InnovatieFabriek grotendeels overlappen. Ook wij willen de expertise en het netwerk rond sociale innovatie verder professionaliseren. Daarom zetten we onze schouders met veel goesting mee onder dit project.

Binnenkort meer nieuws!​​

Voor het competentiecentrum werkt de Sociale InnovatieFabriek samen met ESF Vlaanderen.

Combinatielogo esf

Meer artikels

Inner development goals IDG

Collega Kathleen enthousiast over de nieuwe IDG-hub in Vlaanderen

Kathleen Melis - 7 juli 2022

Eind september organiseren we een eerste samenkomst van de Vlaamse IDG-hub. Want steeds meer ondernemers voelen zich aangetrokken tot de Inner Development Goals.

Impact Start Up Club groep2

"Dankzij de Impact Start-Up Club zetten we onze ideeën doelgerichter om naar de praktijk"

17 juni 2022
In april startte de eerste lichting van de Impact Start-Up Club. Zes maanden lang coacht de Sociale InnovatieFabriek deze dertien start-ups…
Radicale vernieuwers netwerkevent 1

Wanneer de winnaars van 4 jaargangen Radicale Vernieuwers elkaar ontmoeten

2 juni 2022
Twee maanden geleden reikten we voor de vierde keer een award uit aan 10 Radicale Vernieuwers. We brachten de kersverse winnaars samen met…