Ga verder naar de inhoud

Competentiecentrum voor sociale innovatie in de maak

06/04/2021

HUBSI beeld

Goed nieuws voor wie bezig is met sociale innovatie en sociaal ondernemerschap: er komt een competentiecentrum voor sociale innovatie. Je zal er alle bestaande kennis rond sociale innovatie vinden, je zal er interessante partners vinden en je zal er de juiste competenties kunnen ontwikkelen en aanscherpen. De komende twee jaar werken ESF Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek samen aan dat competentiecentrum, met financiële steun van het European Social Fund (ESF) en het European Programme for Employment and Social Innovation (EaSI).

Met het competentiecentrum mikken we op verschillende ambities. Eerst en vooral zal het centrum alle actoren van de maatschappelijke vijfhoek beter verbinden en nauwer betrekken bij sociale innovatie. Ten tweede zullen we de 21st century skills versterken, zodat alle mensen ten volle hun rol kunnen spelen in sociale innovatie. Het competentiecentrum zal een online en een offline luik krijgen.

Het project past in de doelstelling van de Europese Unie om sociale innovatie te stimuleren en te versterken. Europa wil verschillende lidstaten ook bij elkaar brengen, zodat de voorhoede de achterhoede kan inspireren. België zal best practices rond sociale innovatie uitwisselen met Finland, Tsjechië en Litouwen.

Waarom de Sociale InnovatieFabriek mee instapt in dit project? Omdat de ambities van het project en de ambities van de Sociale InnovatieFabriek grotendeels overlappen. Ook wij willen de expertise en het netwerk rond sociale innovatie verder professionaliseren. Daarom zetten we onze schouders met veel goesting mee onder dit project.

Binnenkort meer nieuws!​​

Voor het competentiecentrum werkt de Sociale InnovatieFabriek samen met ESF Vlaanderen.

Combinatielogo esf

Meer artikels

Groepsfoto Start up club

Dit zijn onze starters van de Impact Start-Up Club

19 april 2024

Van kwalitatieve kinderopvang tot buurtcommunicatie voor je bouwwerf. Het is slechts een greep uit de 10 geselecteerde ideeën van de Impact Start-Up Club. We stellen de start-ups van deze nieuwe voorjaarseditie graag aan je voor.

Connecting the dots 2600x1460

Aan de slag met sociaal inkopen

21 maart 2024

Naar aanleiding van World Sustainable Procurement Day zetten we sociaal inkopen in de verf. Ook wij verbinden mensen rond het thema. Op 5 maart nodigden we in samenwerking met The Shift stakeholders uit om uit te wisselen. Ontdek in dit artikel de vier uitdagingen om sociaal inkopen mogelijk te maken.

Parlangi

Hoe Parlangi traag maar zeker haar werking opschaalt

14 maart 2024

Via Parlangi oefent iemand een andere taal door te videochatten met een vrijwillige moedertaalspreker. Oprichter Ad Geudens droomt ervan om in heel Europa leerlingen via videogesprekken met elkaar in contact brengen. Maak kennis met Parlangi!