Ga verder naar de inhoud

Het ecosysteem

Financiers, consultants, acceleratoren, onderzoekers, overheden, experts binnen en buiten de sociale innovatie en sociaal ondernemerschap ... We kennen het ecosysteem en we geven je een warme doorverwijzing naar de juiste personen voor jouw project.

Shutterstock 1074600425 klein

Het ecosysteem rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap groeit aan een snel tempo. We kennen de organisaties uit het ecosysteem en hun aanbod. We leren ook jouw project zo goed mogelijk kennen, zodat we je met de juiste personen en organisaties kunnen matchen. We geven je een warme doorverwijzing binnen ons uitgebreide netwerk, om jouw project vooruit te helpen.

Kom netwerken met het ecosysteem

We betrekken het ecosysteem in onze activiteiten.

  • In onze workshop over financieringsmix, bijvoorbeeld, kun je speeddaten met potentiële financiers. Je kan er je project meteen pitchen en weet snel hoe interessant die piste is voor jou.
  • Op een acceleratiemoment krijg je de kans om te sparren met allerlei experts en organisaties die we uitnodigen op maat van jouw specifieke uitdagingen.
  • Verder organiseren we af en toe exclusieve events die specifiek gericht zijn op netwerking met het ecosysteem. Zo stelden we bijvoorbeeld de publicatie 'Naar een nieuwe mantelzorg' voor op een event met mensen van steden en gemeenten, ondernemersnetwerken, zorgorganisaties, overheidsagentschappen ...

Stel je concept voor aan de Adviesraad Sociaal Ondernemen

Je komt de medewerkers van de Sociale InnovatieFabriek ook tegen in het ecosysteem.

Zo is er telkens iemand van de Sociale InnovatieFabriek bij de Adviesraad Sociaal Ondernemen. Je stelt je idee voor aan een panel van experts, uit organisaties zoals Trividend, Hefboom, SoCrowd, BNP Paribas Fortis, Microstart, De Punt, Provincie Antwerpen ... De experts helpen je op een laagdrempelige manier op weg met de opstart van jouw businessidee. De experts komen uit verschillende domeinen en geven je inzichten over allerlei thema's en uitdagingen. Er is elke maand één sessie in Gent en één in Antwerpen.

Verhoog je kansen op een match met impactinvesteerders

Wil je je project pitchen voor het panel van impactinvesteerders van Solifin? Ook dan kom je onderweg de experts van de Sociale InnovatieFabriek tegen. Je kan tijdens een white pitching sessie feedback krijgen over je pitch en je project, zodat je sterker in je schoenen staat tijdens de matchmakingsessie met de financiers.

Wil je weten met welke organisaties uit het ecosysteem we ook nauw samenwerken?