Ga verder naar de inhoud

Het ecosysteem

De Sociale InnovatieFabriek kent als geen ander het ecosysteem van financiers, consultants, acceleratoren, onderzoekers, overheden, experts binnen en buiten de sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. We geven je graag een warme doorverwijzing naar de juiste personen om jouw project vooruit te helpen.

Ecosysteem sociale innovatie c

Snel groeiend netwerk

Het ecosysteem rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap groeit aan een snel tempo. We leren jouw project zo goed mogelijk kennen, zodat we je met de juiste personen en organisaties kunnen matchen. Dat gebeurt o.a. bij deze activiteiten.

  • Workshop over financieringsmix
    Hier kun je speeddaten met potentiële financiers. Je kan er je project meteen pitchen. Zo ontdek je meteen hoe interessant een bepaalde partner voor jou kan zijn.
  • Acceleratiemoment
    Tijdens een acceleratiemoment krijg je de kans om te sparren met allerlei experts en organisaties. We nodigen hen uit op maat van jouw specifieke uitdagingen.
  • Netwerkevents
    We organiseren exclusieve netwerkevents, specifiek gericht op netwerking met het ecosysteem. Zo stelden we bijvoorbeeld de publicatie Naar een nieuwe mantelzorg voor op een event met betrokkenen van steden en gemeenten, ondernemersnetwerken, zorgorganisaties, overheidsagentschappen.

Stel je concept voor aan de Adviesraad Sociaal Ondernemen

Je komt de medewerkers van de Sociale InnovatieFabriek ook tegen in het ecosysteem.

Zo is er telkens iemand van de Sociale InnovatieFabriek bij de Adviesraad Sociaal Ondernemen. Je stelt je idee voor aan een panel van experts, uit organisaties zoals Trividend, Hefboom, SoCrowd, BNP Paribas Fortis, Microstart, De Punt, Provincie Antwerpen ... De experts helpen je op een laagdrempelige manier op weg met de opstart van jouw businessidee. De experts komen uit verschillende domeinen en geven je inzichten over allerlei thema's en uitdagingen. Er is elke maand één sessie in Gent en één in Antwerpen.

Verhoog je kansen op een match met impactinvesteerders

Wil je je project pitchen voor het panel van impactinvesteerders van Solifin? Ook dan kom je onderweg de experts van de Sociale InnovatieFabriek tegen. Je kan tijdens een white pitching sessie feedback krijgen over je pitch en je project, zodat je sterker in je schoenen staat tijdens de matchmakingsessie met de financiers.

Wil je weten met welke organisaties uit het ecosysteem we ook nauw samenwerken?