Ga verder naar de inhoud

Corporate Sustainable Intrapreneurship

Hoe versterk je het intern ondernemerschap (intrapreneurship) bij grote organisaties in de zorg- en welzijnssector? Hoe zorg je ervoor dat dit maatschappelijk relevant is?

Corporate Social Intrapreneurship

Hoe zwengel je sociale innovatie aan in grote organisaties? Met de steun van het Europees Sociaal Fonds en in samenwerking met Tabor en Antwerp Management School zoekt de Sociale InnovatieFabriek dit uit in het innovatieproject CSI.

Het traject rond intrapreneurship zal basismedewerkers in zorg en welzijn op de Vlaamse arbeidsmarkt versterken. Intrapreneurs zijn professionals die als een ondernemer binnen een organisatie of bedrijf werken en ondernemend gedrag stellen, en zo verbetering of vernieuwing initiƫren. We versterken medewerkers in cruciale onderliggende innovatiecompetenties en in hun intrapreneurship. De basismedewerkers, of 'innovatieversnellers', bedenken en werken een idee uit in een bootcamp. Daarna versterken we de voorstellen via groeps- en individuele coaching. Ook het management is mee betrokken. Zo stimuleren we een cultuur van een duurzame, waardegerichte start-up.

In 2020 en 2021 ontwikkelen we de dienstverlening via pre-pilots en pilots. Vanaf 2022 zetten we maximaal in op de uitrol.