Ga verder naar de inhoud

Leertraject Social Intrapreneurship Coach

Sociaal ondernemen en innoveren binnen jouw onderneming kan je leren én aanleren. In dit gratis leertraject leiden we jou op tot social intrapreneurship coach. Na 5 workshopdagen ben je klaar om jouw collega’s te coachen om zelf maatschappelijk te innoveren.

Europa wse logo

Gesteund door Europa WSE

Dankzij de steun van Europa WSE kunnen we dit leertraject kosteloos aanbieden.

Maatschappelijk innoveren

Innoveren, een must voor wendbare organisaties


Onze maatschappij kent veel uitdagingen: vereenzaming, een grote vraag naar zorg, klimaatverandering, stijgende kansarmoede... Sommige daarvan hebben een impact op jouw onderneming en de klanten voor wie je werkt. Als organisatie of bedrijf heb je de keuze: onderga je die veranderingen of grijp je het moment aan om te innoveren?

Innoveren is vandaag een must voor ondernemingen. Het houdt hen wendbaar, klaar voor de toekomst en aantrekkelijk voor huidige en toekomstige werknemers. Een succesvolle innovatieve onderneming begrijpt waar de uitdagingen in onze samenleving liggen en hoe ze tot impactvolle vernieuwing kan komen.

Is jouw onderneming nog niet zo ver?
In het 5-daagse leertraject ‘Social Intrapreneurship Coach’ leiden we je op tot social intrapreneurship coach. Je leert hoe je jouw collega’s kan begeleiden om maatschappelijke innovaties op te starten.

De inschrijvingen voor het scalerstraject van najaar 2023 zijn afgelopen. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige trajecten? Laat je gegevens dan achter onderaan deze pagina.

Maatschappelijk innoveren in je onderneming

Dit mag je van het traject verwachten

We werken rond verschillende thema's

  • Welke maatschappelijke uitdagingen zijn een opportuniteit voor jouw onderneming?
  • Hoe stel je goede innovatieteams samen?
  • Hoe kan je jouw management èn de basiswerkers samen laten innoveren?
  • Welke drempels leven er in jouw organisatie om innovatie permanent te vergroten en hoe bespreek je die?

Uniek is dat we je als coach klaarstomen om zowel met je management als met basiswerkers (zorgkundigen, sporttechnisch personeel, fabrieksmedewerkers...) te innoveren. De ene denkt strategischer, de andere vanuit de praktijk. Beide hebben unieke ervaringen en talenten.

Na de 5 workshopdagen ...

... ben je klaar om jouw collega's te coachen rond social intrapreneurship. Je gaat naar huis met een rugzak vol inspiratie, kennis, tools en praktische oefeningen, die je kan gebruiken wanneer je een innovatietraject opstart in jouw onderneming. Met de theorie én de eerste ervaring in de hand, ben je gesterkt om je collega's te begeleiden in intrapreneurship.

Begeleiding van ervaren coaches

Je wordt stap voor stap begeleid door lesgevers van de Sociale InnovatieFabriek, Taborgroep en Antwerp Management School. In deze trainersopleiding bundelden ze hun jarenlange ervaring in het stimuleren van maatschappelijke vernieuwing bij groepen en bedrijven.

Coaching

Programma

Dag 1: Kick-off (19 september 2023)

Na een stevige meet and greet introduceren we je in de theorie van social intrapreneurship. Daarna duiken we in de geheimen van impactvolle innovatietrajecten faciliteren. We overlopen alle tools en methodieken en zoeken uit welke persoonlijke leerdoelstellingen jij wil bereiken als social intrapreneurschip coach.

Dag 2: Workshop (28 september 2023)
en d
ag 3 & 4: Workshop tweedaagse inclusief overnachting (5 en 6 oktober 2023)

Samen met de andere deelnemers van het traject oefen je alle stappen van een geslaagd innovatietraject in. Je leert de theorie, maar vooral de praktijk. Bijvoorbeeld: hoe faciliteer je bij collega's een debat over maatschappelijke uitdagingen? Waar moet je op letten als je een brainstorm organiseert? Oefeningen die jij in jouw eigen organisatie zou willen doen, test je uit op de andere deelnemers. Hun feedback helpt jou om je coaching skills te verfijnen.

Dag 5: Kick-in (26 oktober 2023)

We onderzoeken hoe je dit traject in jouw eigen onderneming kan introduceren. Van het opstarten van een innovatieproject tot het verduurzamen van social intrapreneurship in cultuur, structuur, leiderschap, strategie…. We staan ook stil bij je persoonlijk leertraject. Hoe zie jij jezelf in de rol van coach en wat heb je eventueel nog nodig om te kunnen groeien?

Huiswerk

Naast deze workshopdagen verwachten we dat je tussendoor ook - soms samen met je collega-deelnemers - opdrachten voorbereidt en leest. Dit zijn zowel offline oefeningen (bv. een interview doen) als online (bv. een filmpje bekijken).

Gesteund door Europa WSE

Dankzij de steun van Europa WSE kunnen we dit leertraject kosteloos aanbieden.

Houd me op de hoogte van toekomstige projecten

De inschrijvingen voor het traject van najaar 2023 zijn afgelopen. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige trajecten rond social intrapreneurship voor jouw organisatie of onderneming? Laat je gegevens dan achter in onderstaand formulier. Heb je andere vragen? Contacteer dan zeker karen@socialeinnovatiefabriek.be. Zij helpt je graag verder.