Ga verder naar de inhoud

Blog

Nieuws en inspiratie rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Leer interessante ondernemers kennen en neem een blik achter de schermen van de Sociale InnovatieFabriek.

IDG hub SIF

Collega Kathleen enthousiast over de nieuwe IDG-hub in Vlaanderen

Kathleen Melis - 7 juli 2022

Eind september organiseren we een eerste samenkomst van de Vlaamse IDG-hub. Want steeds meer ondernemers voelen zich aangetrokken tot de Inner Development Goals.

Impact Start Up Club groep2

"Dankzij de Impact Start-Up Club zetten we onze ideeën doelgerichter om naar de praktijk"

17 juni 2022
In april startte de eerste lichting van de Impact Start-Up Club. Zes maanden lang coacht de Sociale InnovatieFabriek deze dertien start-ups…
Radicale vernieuwers netwerkevent 1

Wanneer de winnaars van 4 jaargangen Radicale Vernieuwers elkaar ontmoeten

2 juni 2022
Twee maanden geleden reikten we voor de vierde keer een award uit aan 10 Radicale Vernieuwers. We brachten de kersverse winnaars samen met…
Impact Start Up Club SIF

Ontdek de eerste lichting van onze Impact Start-Up Club

28 april 2022

Zes maanden lang coacht de Sociale InnovatieFabriek deze start-ups met live sessies, inspiratiebezoeken, netwerkmomenten, peer-coaching en tools.

7 leerlessen web

Hoe kan sociale innovatie beter bloeien? 7 leerlessen

Tomas De Groote - 29 maart 2022

Alles kan beter. Ook het ondersteunend ecosysteem rond sociale innovatie. Hoe kunnen we een vruchtbare bodem creëren, waarin sociale innovaties vlotter kunnen groeien en bloeien?

20220314 Radicale Vernieuwers 020 8673 LR

Dit zijn de Radicale Vernieuwers 2022

29 maart 2022

Van armoedebestrijding tot duurzaam shoppen, van groeiplekken voor jongeren tot klimaatpositieve koffie: dit zijn de Radicale Vernieuwers van 2022.

IDG inner development goals

Ken jij de Inner Development Goals al?

27 oktober 2021

Impact maken doe je door verandering in de wereld te zetten. Maar hebben we wel alles in huis om impactvoller te werken?

20200724 Oak Tree Projects 012 7148 LR

Versterk je organisatie met het Venture Philanthropy Fonds

28 september 2021

Oak Tree Projects verhuurt studio’s voor mensen met zorgnoden binnen co-housingprojecten. De coöperatie is volop aan het professionaliseren, dankzij de steun van het Venture Philanthropy Fonds.

Mantelzorg illustratie cover

Naar een nieuwe mantelzorg

28 september 2021

Hoe maken we van mantelzorg een dans in plaats van een uitputtende strijd? Een oproep tot systeemverandering, én een stappenplan.