Nieuws

290.000 euro voor sociale innovatie

Twee Europese calls belonen dit voorjaar sociale innovaties met financiële steun, promotiekansen en mentoring. Deelnemen is 'een kleine moeite', winnen maakt 'een wereld van verschil'!

European Social Innovation Competition

In 2015 werd de coöperatie De Landgenoten verkozen tot semi-finalist. In 2016 was Capital Digital, een project van het Brusselse Maks vzw, een van de tien finalisten.
De European Social Innovation Competition is een wedstrijd van de Europese Commissie, die sociale innovatie en sociaal ondernemerschap wil promoten en ondersteunen. Tot 30 semi-finalisten krijgen mentoring en netwerk kansen. 3 Winnaars krijgen elk tot 50.000 euro.
Voor de vijfde keer op rij scout de organisatie naar goede voorbeelden in de Europese landen. Extra aandacht gaat dit jaar naar het thema "ongelijkheden in een veranderende en toenemende digitale economie". Verdere details hierover en inschrijven kan binnenkort op deze pagina.
Volg @EUSocialInnov en #diogochallenge om op de hoogte te blijven van de deadlines.

Social Innovation Tournement

De Europese Investeringsbank (EIB) is de organisator van de Social Innovation Tournament, een jaarlijkse wedstrijd die maatschappelijke innovaties promoot en ondersteunt. Thematisch mogen de inzendingen heel divers zijn: onderwijs, inclusie, zorg, werkgelegenheid enz.

Er is de algemene wedstrijd en een bijzondere cathegorie rond vergrijzing. Winnaars krijgen bij beide prijzen: telkens 50.000 euro voor de eerste en 20.000 euro voor de tweede. Bijkomend krijgen inzenders coaching.  
Deadline is 1 maart 2017.

Meer informatie vind je op deze website.