Nieuws

Boek Zaken die je raken

Bestel hieronder het boek Zaken die je raken.

"Zaken die je raken. Een boek over sociaal ondernemen en vooral over sociaal ondernemers. (...) In dit boek vertellen we je aan de hand van enkele knoerten van maatschappelijke uitdagingen wat sociaal ondernemers ervoor betekenen. (...) Een kroniek van hoop."

Aan het woord zijn Kaat Peeters, directeur van de Sociale InnovatieFabriek, en de Nederlanders Willemijn Verloop en Mark Hillen (Social Enterprise NL). Ze verzamelden de verhalen van tientallen sociaal ondernemers uit Vlaanderen en Nederland die met hun bedrijf maatschappelijke uitdagingen aanpakken zoals werkgelegenheid, de toekomst van jongeren, vergrijzing, ruimte en voedsel, energietransitie, circulaire economie en ondernemerschap. Studio Jux, NNOF, Cultureghem, Vandebron, De Landgenoten, BlueAssist, Tony's Chocolonely, Prins Heerlijk, Rising You ... Het zijn stuk voor stuk positieve verhalen over 'zaken' die je 'raken' in hart en hoofd.

Wat is sociaal ondernemen? Hoe combineer je impact en business? Op welke voorbeelden kan ik me inspireren?

'Zaken die je raken' neemt je mee in de wereld van sociaal ondernemers. Of het ondertussen al bekende bedrijven zijn, dan wel kleinschalige initiatieven blijven, sociale ondernemingen zijn altijd op zoek naar (meer) maatschappelijke impact, passende verdienmodellen en voldoende draagvlak. Samen vormen ze een groeiende beweging die belangrijke behoeften invullen.

 

Bestel hieronder je exemplaar. Maar opgepast, dit boek lezen kan grote gevolgen hebben! 
"Wellicht wil je er na het lezen van Zaken die je raken zelf een sociaal ondernemer worden en wordt jouw nieuwe onderneming er eentje met grote maatschappelijke impact. Of misschien geef je het boek en de boodschap door aan iemand die nog een zetje nodig heeft. Of ga je solliciteren bij een sociale onderneming – er is geen betere werkomgeving denkbaar. Of je wordt kansengever. Mogelijk werk je bij een overheid en kun je hier helpen om betere voorwaarden voor sociaal ondernemers te bepleiten, of je kunt je bank of investeringsfondsen ertoe aanzetten hun ogen meer te richten op de vlinders en hun impact."

 

Bestel je exemplaar hier
(Wie twee of meer exemplaren wenst, gelieve info@socialeinnovatiefabriek.be te contacteren.)

We bezorgen je een factuur voor betaling.
We gebruiken je gegevens alleen voor de communicatie over de werking van de Sociale InnovatieFabriek.