Nieuws

Coöperaties voor sociale innovatie

Wil jij de wereld veranderen en wil je dat doen samen met anderen? Misschien zijn er mensen of organisaties die mee je doel willen realiseren of zelfs mede-eigenaar willen worden? Het coöperatief ondernemingsmodel is zeker de moeite om eens nader te bekijken.

Coöperatief ondernemen is een populaire manier om impact en ondernemen met elkaar te verenigen, op een sociale manier. De onderneming kan zo immers mee in handen zijn van burgers, klanten, personeel of leveranciers. Als mede-eigenaar werken ze allemaal voor dat gemeenschappelijke doel van de onderneming. Daarom werkt de Sociale InnovatieFabriek met Cera samen aan het promoten en ondersteunen van coöperatief ondernemen.

Heb je vragen over dit ondernemingsmodel? Contacteer dan de dienstverlening coöperatief ondernemen van Cera via infocoop@cera.coop of op 016 27 96 88.

Denk je er aan te starten met een coöperatie? Of ben je sterk geïnteresseerd in dit ondernemingsmodel? Dan is de ‘Cera Coop Workshop: starten met een coöperatie’ zeker iets voor jou. De datums van deze vorming vind je op www.cera.coop/cooperaties/kalender