Nieuws

Oproep Veranderwijs.nu - Experimenten voor het leren van de toekomst

De Koning Boudewijnstichting lanceert samen met een stuurgroep met expertise in onderwijs en innovatie - zoals de Sociale InnovatieFabriek - het webplatform www.veranderwijs.nu.

Dit platform wil mensen, verenigingen en organisaties samenbrengen die nadenken over of experimenteren met nieuwe manieren van leren. Veranderwijs.nu wil mensen en ideeën laten schitteren en verbinden. In dit kader wordt een oproep voor kandidaturen gelanceerd: een 30-tal projecten kan ondersteund worden met een bedrag tussen 1.000 en 10.000 euro. Het doel is om concrete vernieuwende acties die ten goede komen aan het Vlaamse kleuter-, lager en/of secundair onderwijs te ondersteunen.

De geselecteerde projecten krijgen naast financiële steun de kans om hun initiatief voor te stellen op veranderwijs.nu en om deel te nemen aan activiteiten voor netwerking en ervaringsuitwisseling.

Heb je een initiatief dat vernieuwing brengt in het onderwijs, voor leerlingen, leerkrachteams of ouders? Ben je een sociaal ondernemer met een aanbod voor scholen? Werk je als vereniging met jongeren rond nieuwe vormen van leren? Ben je al een tijdje bezig of heb je plannen om in 2017 iets op te starten? De oproep staat voor jullie allen open. Laat het ons weten!

Hier lees je de volledige oproep Experimenten voor het leren van de toekomst

Op de website www.veranderwijs.nu lees je meer over de community van onderwijsinnovaties die we opstarten. Het netwerk wordt in maart 2017 officieel gelanceerd.