Nieuws

Sociale Innovatie Meet Up Gent


Maatschappelijke uitdagingen zoals armoede, klimaatverandering of eenzaamheid zijn moeilijke vraagstukken. Ondernemingen en verenigingen hebben de kracht nieuwe strategieën, producten, diensten en concepten uit te werken die een antwoord bieden op die maatschappelijke uitdagingen.

De Sociale InnovatieFabriek helpt innovatoren bij het uitdenken en lanceren van hun innovatie. Deze nieuwe netwerkorganisatie werd opgericht door het maatschappelijk middenveld en sociale ondernemers met als doel sociale innovatie en sociaal ondernemerschap te promoten, te begeleiden en toe te leiden naar (co)financiering of partnerschappen die het verschil maken. De Sociale InnovatieFabriek promoot innovaties, inspireert met innovatieve cases en geeft impulsen. We promoten innovaties, inspireren met innovatieve cases en geven impulsen rond innovatiebehoevende uitdagingen. Verenigingen of bedrijven die ondersteuning wensen rond een sociale innovatie, kunnen binnen krijgen expertise uit het lerend netwerk van de fabriek zodat hun concept vleugels kan krijgen. We koppelen hen aan partners uit ons lerend netwerk. Samen gaan ze in een versterkingssessie op zoek naar antwoorden op vragen over verdienmodellen, de juiste partners, opschaling of impactmeting. We leiden ook toe naar IWT cofinanciering. Dit alles met één doel voor ogen: er samen voor zorgen dat je sociale innovatie succesvol kan starten.

Daarom: bedrijven en verenigingen, let’s meet up! De Sociale InnovatieFabriek, Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen, Vormingplus en de Punt nodigen je graag uit op de Sociale Innovatie MeetUp op 20 januari 2014 in bedrijvencentrum de Punt* te Gentbrugge voor een namiddag vol informatie en inspiratie.

Programma

13.30 uur   Onthaal

14.00 uur   Verwelkoming door de gastheer: Dany Neudt van de Punt

14.10 uur   Inspiratie en informatie
> Toelichting over de werking van het Innovatiecentrum (Jan Nachtergaele) en Vormingplus (Jos Gyssels)
> Wat kan de Sociale InnovatieFabriek voor u doen? Toelichting van het aanbod van de Fabriek voor innovatiezoekers - Kaat Peeters, Sociale InnovatieFabriek

14.50 uur   Q&A

15.00 uur   Presentatie van twee sociaal innovatieve cases uit de regio.

 > Gaetan Buelinckx en Laurent Bursens/ Multi Assist

> Ludo Dhelft en Lieven D’hont/ WijDelen

15.45 uur   Pitchsessie: deelnemers pitchen hun eigen sociaal innovatieve plannen. VOLZET
Wil je graag de kans aangrijpen je plannen aan het enthousiaste publiek toe te lichten, een partneroproep te doen, ideeën af te toetsen,… Kruis bij je inschrijving aan dat je graag in 5’ op het podium je plan wil pitchen. --- VOLZET Pitchen is helaas niet meer mogelijk tijdens deze Meet Up. Je kan je idee wel nog voorleggen op andere Meet Ups of rechtstreeks aan de Sociale InnovatieFabriek in Gent of per e-mail.

16.15 uur   Netwerkmogelijkheid en receptie

Inschrijven
De Meet Up is gratis. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

* de Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge. Een wegbeschrijving vind u hier.