Nieuws

Workshop impact evalueren - 10 en 17 oktober

Je hebt een innovatief idee of project met maatschappelijke impact? Dan houden de volgende vragen je misschien bezig. Hoe kan ik die impact zichtbaar maken? Zijn zaken als sociale cohesie of attitudewijziging wel te meten, en hoe dan? Waar begin ik en welke stappen moet ik zetten? Deze interactieve workshop toont je de weg naar antwoorden op maat van jouw project.

Je impact concreet en tastbaar maken, zorgt ervoor dat je project de goede richting uitgaat en relevant blijft. Tijdens een impactevaluatie kijk je met een nieuwe bril naar je project. Je bereik in deelnemers, publiek of klanten kende je wellicht al. Nu krijg je ook zicht op de sociale of ecologische effecten van je acties. Met deze inzichten kan je aan de slag om je werking impactvoller te maken, medewerkers te motiveren of over je impact te communiceren.

We gebruiken Impact Wizard als gids. Deze online tool neemt je stap voor stap mee in het proces van impactevaluatie. Aan het eind van de dag heb je alles in handen om zelf te starten met een impactevaluatie.

Praktisch

De workshop wordt gespreid over twee halve dagen. De sessies vinden plaats op donderdag 10 en 17 oktober 2019, telkens van 9.30 tot 12.30 in Brussel (precieze locatie te bevestigen). Deelnemen kost 120 euro (exclusief BTW) per persoon. We werken tijdens deze workshop met de online tool, breng dus een eigen laptop mee.

Wil je eerst beter kennismaken met het begrip maatschappelijke impact, bekijk dan zeker ook het programma van onze introsessie impactgericht werken op 3 oktober.

Inschrijven