Nieuws

Workshop prototyping - 23 mei

Een briljant idee hebben is één ding. Je ervan verzekeren dat je plan ook werkt in een realistische setting is een heel ander verhaal. Door aan de slag te gaan met een prototype, duik je meteen in de praktijk. Het levert je waardevolle info op over hoe gebruikers aan de slag gaan met jouw idee. Bovendien stelt het je in staat om je plannen snel en flexibel bij te sturen. Maar hoe zet je je concept om in een prototype, waarmee je kan gaan testen en evalueren? 

In deze workshop leer je wat prototyping inhoudt en ga je zelf aan de slag met snelle en betaalbare technieken. Je komt te welke methodes er zijn om je te ondersteunen in je sociaal innovatieve concept. Tijdens oefeningen krijg je de kans om zelf een prototype te bedenken, en ondervind je hoe je hiermee snel tot verschillende oplossingen kan komen. Je leert bij over hoe je je prototype opzet vanuit het perspectief van je doelpubliek en welke informatie dit kan opleveren over de haalbaarheid van jouw project. 

Over de lesgever

Davy De Winne is lector en onderzoeker gespecialiseerd in User Experience Design en Web & Mobile applicatie. Hij geeft les aan de Odisee Hogeschool en is betrokken in diverse onderzoeksprojecten.

Praktisch

Woensdag 23 mei, van 9.30 tot 12.30 uur bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28 in 1000 Brussel. Inschrijven kost 60 euro (excl. BTW).

Inschrijven