Praktijk

Cloudmentor


Het Social Innovation Lab 2013 van i-drops kent een winnaar. Timothy Mulwa en Wendy Mutithi konden de jury - waar ook de Sociale InnovatieFabriek in zetelde - overtuigen van het potentieel van hun idee ‘Cloudmentor’. Cloudmentor is een digitaal netwerkplatform waar laaggeschoolde jongeren en nieuwkomers voor een bepaalde duur online ondersteuning krijgen bij het zoeken naar werk door coaches/mentors. Op een website kunnen profielen worden opgeladen, gemaild en gechat worden tussen beiden. Mentors krijgen punten voor hun diensten en ze kunnen ze inruilen voor opleidingen. Het coachen gebeurt volledig online, al kan er ook afgesproken worden voor offline sessies bv. over het inoefenen van een sollicitatiegesprek.

Met hun project willen Timothy en Wendy de kloof tussen bedrijven en talenten van laaggeschoolden of kansarmen dichten. Met goede begeleiding en motiverende coaching door de mentors willen ze er voor zorgen dat jongeren sneller een gepaste job vinden op de arbeidsmarkt. Cloudmentor zou daarvoor in de toekomst kunnen samen werken met partners als de VDAB, maar wil eerst klein van start gaan.

Met de 10.000 euro die beide wonnen aan prijzengeld kunnen ze het platform beginnen opbouwen. Maar het is ook een steun in de rug dat hun idee potentieel heeft en de nodige erkenning kreeg. Kan je Cloudmentor vleugels geven? Zie je een samenwerking wel zitten? Of wil je hen gewoon feliciteren met hun idee? Schrijf ze een mailtje: tmorekioko@gmail.com.