Praktijk

KRNWTR

Nederland

“Lekker water van hier”

KRNWTR is een initiatief van WeTapWater; een onafhankelijke organisatie met een maatschappelijke ideologie. Door het drinken van kraanwater te promoten, wilt KRNWTR de belasting voor het milieu terugdringen.

Want meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval. Kraanwater drinken is een van de makkelijkste manieren om iets te doen voor het milieu zonder dat het per se veel moeite kost.

Doelen van KRNWTR:

  • Informeren over kraanwater en over de ecologische, sociale, economische en politieke gevolgen van het privatiseren en verpakken van drinkwater.
  • De verkoop van single use verpakkingen terugdringen.
  • Kraanwater drinken moet voor iedereen vanzelfsprekend worden.
  • Fraaie en duurzame alternatieven bieden voor verpakt bronwater. Thuis, tijdens het sporten, op werk, onderweg, in de horeca en op festivals.

KRNWTR moet geld verdienen om kraanwater te kunnen promoten. Inkomsten komen nu uit de verkoop van KRNWTR-producten (drinkbussen, karaffen...). Op dit moment maakt KRNWTR nog geen winst en steken de 2 oprichters er tijd en geld in. Indien er winst wordt gemaakt gaat dit naar een nog nader te bepalen goed doel.