Praktijk

Rising You[th] en topjobs

12 vluchtelingen hebben een 'topjob' gevonden dankzij Rising You[th], VDAB en IRIS nv. Die organisaties slaan de handen in mekaar om vluchtelingen op te leiden tot industrieel schilder van hoogspanningsmasten. De resultaten van een eerste proefproject zijn indrukwekkend.

Rising You[th]

Rising You[th] is een sociale onderneming die zich richt naar kwetsbare jongeren, in het bijzonder vluchtelingen die een verblijfsstatuut verworven hebben en dus uitzicht moeten krijgen op opleiding en arbeidsmarkt. Precies dat wil de start-up Rising You[th] hen bieden. Het traject sluit aan bij de interesses van jongeren vanaf 14-15 jaar: sport, techniek, avontuur… Ze leren touwtechnieken en krijgen zin om zich te verdiepen in klimmen en andere ‘verticale’ activiteiten. Daarna kunnen ze instappen in een breed opleidings- en ondersteuningstraject dat hen klaarstoomt voor de arbeidsmarkt onder de noemer ‘A job to start life’. De organisatie kan nu de eerste successen voorleggen...

100%

Na een selectie uit meer dan 50 kandidaten, startten in februari 2017 twaalf vluchtelingen aan een opleiding tot schilder van hoogspanningsmasten. De opleiding bestond uit verschillende modules: van een doorgedreven attitudetraining over touwtechnieken en veiligheid, tot schildertechnieken. De opleiding werd afgerond op 21 april, en de resultaten zijn indrukwekkend:
- Alle kandidaten slaagden voor het VCA-examen. Dat is een schriftelijke proef, die de kennis van de deelnemers inzake veiligheid toetst. Iedereen slaagde ook voor het examen van Elia, dat door middel van een attest toegang verschaft tot haar hoogspanningsmasten.
- De motivatie bleek uitzonderlijk hoog: geen enkele kandidaat haakte af. Dat weerspiegelt zich inmooie aanwezigheidscijfers: slechts 2 kandidaten waren elk één dag afwezig wegens ziekte.
- Alle kandidaten gaan op 2 mei aan de slag als industrieel schilder.

Opleiden vanuit goesting

 “Onze kandidaten starten met wat ze gráág en goed kunnen: klimmen”, aldus stichter Benjamin Gérard. “Dat schenkt eigenwaarde en vertrouwen, motivatie om zich vervolgens ook met volle overtuiging te storten op onderdelen waar de taalvaardigheid een belangrijke handicap is. Maar net die motivatie helpt om ook die beperking te overwinnen. Dat is het tegenovergestelde van wat in ons onderwijs gebeurt: daar worden vluchtelingen eerst aangespoord om Nederlands te leren. Dat is misschien een logische keuze, maar het maakt dat jongeren er dagdagelijks geconfronteerd worden met wat ze niet kunnen.Wij zetten die logica op z’n kop. Onze gasten vertelden ons trouwens na afloop dat ze hier meer Nederlands geleerd hadden dan in de les.”

Partnerschap

De innoverende aanpak van Rising You[th] vond gehoor bij de VDAB en IRIS. “Het is een doelgroep die we nog niet gemakkelijk bereiken”, vertelt Jan Van Keirsbilck van het VDAB opleidingscentrum van Schoten. “We hebben onze expertise in het werken met anderstaligen hier goed kunnen gebruiken. De motivatie in deze groep valt enorm op. Dit zijn mannen die wíllen werken en daar veel voor over hebben.” Lotte Clijsters (IRIS):”In onze groep werken al meer dan 60 nationaliteiten. Waarom zou dit dan een probleem vormen? Bovendien zien we dat deze mannen echt zeer gedreven zijn. En het is zeker zo dat we nog aandacht zullen moeten besteden aan het ontwikkelen van taal, maar dat weegt niet op tegen de arbeidsattitudes die de mannen aan de dag leggen.”

2 op 3 vluchtelingen werkloos

In Vlaanderen zijn 2 op 3 vluchtelingen werkloos. Benjamin Gérard: “Als we inburgering beogen, dan moeten we op zoek naar manieren om vluchtelingen aan het werk te zetten. Minderwaardige, afstompende jobs creëren geen gelukkige mensen. Met opleidingen en jobs die in het verlengde liggen van wat mensen graag doen, krijg je vanzelf gemotiveerde werknemers. En dat is oo precies wat bedrijven in de eerste plaats zoeken. Ik ben ervan overtuigd dat die aanpak trouwens niet alleen voor vluchtelingen zijn vruchten zou afwerpen. We moeten in ons onderwijs en in onze opleidingen de goesting, de intrinsieke motivatie van jongeren centraal zetten. Ik denk dat dat één van de sleutelelementen in dit verhaal is. Het kost zeker extra moeite om dat te organiseren, maar anderzijds ben ik ervan overtuigd dat dat de doeltreffendheid van opleidingen en de tewerkstellingscijfers enorm gunstig zal beïnvloeden. Ik ben dan ook blij dat een bedrijf als IRIS haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt. Niet alleen met woorden, maar ook met concrete daden. Ik kan alleen maar hopen dat hun voorbeeld de weg plaveit voor andere vluchtelingen.”

Wordt vervolgd

Ondertussen bereiden Rising You[th] en VDAB al volgende stappen voor. Benjamin Gérard: “We gaan ons in volgende trajecten concentreren op andere werkgevers en andere sectoren, maar vanuit hetzelfde concept. Met Tec-Ict gaan we dat doen richting telecom, waar klimmers ingezet worden om antennes te plaatsen. En wij kijken ook richting Brussel”, sluit Benjamin Gérard aan. “Daar zijn zelfs 4 op 5 vluchtelingen werkzoekend. Terwijl bedrijven als Engie op zoek zijn naar gedreven en goed opgeleide werknemers om hoogspanningsmasten en -lijnen te monteren.”

Meer info op de website van Nature vzw.